Când vine vremea

”Speranța îmbobocește în suferință și ne dăruiește răbdare în timp ce ne vindecăm.”(anonim)

Mi-e dor de frumusețea Ta, pe care uneori, nu o mai recunosc din întunericul care mă înconjoară. Dar totuși, mai trag nădejde că toate au un început și un sfârșit, și durerii din mine îi va veni vremea sfârșitului.

”Îți vei uita suferințele și-ți vei aduce aminte de ele ca de niște ape care s-au scurs.”-Iov 11:16; ”Vei fi plin de încredere și nădejdea nu-ți va fi zadarnică. Te vei uita în jurul tău și vei vedea că te poți odihni liniștit.”-Iov 11:18

Aștept cu nerăbdare ca acea vreme să vină pentru mine, vremea când Tu pui margine durerii, când îi strigi:”DESTUL!”, când dai drumul soarelui să răsară luminându-mi cărarea uitată si nebătătorită de atâta vreme, vremea când voi călca biruitoare peste ceața uitării, aducându-mi aminte de toate binefacerile Tale. Sunt în căutarea zâmbetului pierdut printre suspine, acel senin care mi-a ținut speranța vie în vremuri de furtună.

Am crezut că dacă mă voi agăța de stele, voi atinge luna, am crezut că dacă țin strâns, voi rămâne cu ceva, am crezut că bucuria vine din ”a avea”, dar nimic din toate acestea nu mi-au adus decât amăgire.

Am învățat că luna poate fi atinsă cu dragostea din privire, că strângând, te poți răni și că bucuria vine atunci când dăruiești. Am învățat că ” a da drumul” este cea mai mare dovadă de încredere; te dai la o parte ca să faci loc Unuia care poate TOTUL! Am învățat că eroii nu sunt aceia care câstigă toate medaliile, ci aceia care știu să renunțe atunci când lupta nu mai e a lor. Am învățat că atunci când dai drumul celor ce nu pot fi ținute, lași Speranța care dărâmă ziduri, să intre. Am învățat că a fi ”dezbrăcat” de haina încrederii în sine, e de folos și ne arată cât de goi suntem ”noi de noi”, că omul are nevoie de un Mântuitor în care să se încreadă. Am învățat că a fi curajos, nu elimină frica, dar că trebuie să-ți înfrunți ”uriașii”, că biruințele noastre mici și mari, se datorează unui Dumnezeu mare.

Și toate lucrurile au vremea lor…și când vine vremea, frumusețea domnește în locuri care odinioară erau pusti și goale, locuri triste si întunecate, locuri secetoase și fără apă. ” În bunătatea Ta, Tu ne asculți prin minuni…Nădejdea tuturor marginilor…”-Ps 65:5

Există un început și un sfârșit, dar ce Tu ai început pentru noi, vei duce la bun sfârșit!

Toate, când vine vremea…

”Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu.”-Eclesiastul 3:11.

Luminita Ciuciumis

® Flacara Inchinarii Media

Share this:

Leave a Reply