Cântecul din inima mea

Cântecul din inima mea

Ce este închinarea? Nu de definiții am nevoie, nici de cuvinte, nici filozofii… vreau să știu ce este închinarea dincolo de toate teoriile noastre umane, vreau să știu de unde vine, cum mă provoacă, când să mă închin,  ce se întâmplă după aceea, unde este direcționată închinarea mea?

… Par  întrebările unei crize existențiale, dar cred că dacă analizăm cu grijă, realizăm că închinarea este de natură existențială.

Am trecut prin multe experiențe legate de închinare, știu că închinarea nu este un eveniment, nu se crează, nu este o manipulare emoțională a momentului, închinarea este despre Dumnezeu și intimitatea personală cu El.

Mi-am dorit mereu să fiu aproape de Dumnezeu, L-am căutat și cu cât mă maturizez, realizez că am nevoie și mai multă de El. În căutarea mea,  I-am învățat „obiceiurile”. Unul din cele mai obișnuite este că mă surprinde de fiecare dată în felul cum comunică cu mine. Dumnezeu este într-un anumit sens, imprevizibil, sau Previzibil? El a spus: „ Eu sunt cu voi….” Credem noi asta? Când ne rugăm, când Îi aducem închinarea noastră, credem că este cu noi? Sau credem că este nevoie de un ritual ca El să apară, să faci un efort ca să-L convingi… Mai întâi să cânți vre-o 10 cântece alese cu grijă, să nu uiți să închizi ochii- asta e ca o „vrajă”, dacă închizi ochii, vei simți ceva furnicături pe șira spinării… Cred că dacă am conștientiza cuvintele Lui, „ Eu sunt cu voi”, închinarea noastră ar fi reală, fără prefăcătorie, fără să ai motive să mulțumești auditoriu, sau să te autosatisfaci, abuzând de darurile care oricum tot de la Dumnezeu le ai… Închinarea ar fi doar închinare- fiindcă știi că El este prezent și tu stai (locuiești) în prezența Lui de har și splendoare. Când El este prezent, asta înseamnă TOTUL!!! Poala Hainei Lui umple Templul!

Am experimentat în repetate rânduri  închinarea în duh și adevăr… de fiecare dată am simțit că Cerul cântă același cântec care fremăta în inima mea! Și de aici am dedus că inima Tatălui cântă! Odată, chiar am auzit în spirit cum cântă un cântec de victorie necurmat peste copiii Lui. Avem un Dumnezeu muzical…  Sunetul Cerului este muzica închinării sfinților, a ființelor cerești, care nu se opresc din a lăuda pe Cel ce șade pe Tron! Cum ar fi dacă Pământul ar răsuna de laude? Cum ar fi sunetul Pământului? Te-ai gândit vreodată că laudele tale, cântecul din inima ta, poate să aibe rezonanță în cer? Sau și mai extravagant: te-ai gândit că Dumnezeu ar putea să fredoneze cântecul tău? Da, să îi auzi pe îngeri șușotind: „ Regele cântă acum cântecul favoritului X… hmm, destul de bun, și dacă El a ales să-l cânte, atunci înseamnă că închinarea favoritului x a atins inima Lui”

Suntem creați să ne închinăm Creatorului! Avem identitate de Sus… închinarea este în natura noastră. Chiar dacă vine din supranatural, închinarea este naturală, este cântecul din inima ta. Acel cântec  care te reprezintă și care mișcă inima lui Dumnezeu, care Îl provoacă să cânte și să-și reverse revelațiile în așa fel încât Cerul să invadeze Pământul!

Nu întelegi? Când  tu cânți, El cântă! Când Cerul cântă, Pământul trebuie să răsune de gloria Lui!

Share this:

Leave a Reply