Eu merg la vot deși… am fost furat!

Eu merg la vot deși… am fost furat!

Duminică va fi ziua alegerilor. Sunt mulți candidați, însă dacă dăm crezare sondajelor, doar doi au șanse reale. Ponta Mândru Că-i Român și Iohannis Lucrului Bine Făcut.

Mărturisesc că știu de la începutul campaniei cu cine voi vota. Campania nu m-a convins să-mi schimb opțiunea. A fost… de fapt n-a fost!

Nu a fost  pentru că, să te folosești  în campanie de slogane ca:„sunt mândru că-s ortodox”, „Băsescu e plaga societății” sau „procurorii-s răi”, sunt chestii ce țin de subcultură. Să nu fii în stare să dezbați temele cu adevărat importante, arată, cel puțin, lipsă de respect față de funcția pe care dorești să o ocupi. Mă tem că nu e vorba doar de lipsă de respect… e vorba de hoție. Da! De hoție! Am avut parte de-o campanie furată.

Să dai pomeni electorale la greu de zici că-i parastas, e  dezgustător pentru omul care muncește în această țară. Nu mă înțelegeți greșit, nu-s împotriva ajutorului acordat celor nevoiași. Dar nu așa… e sfidător!

Mi-e puțin teamă de ce va urma. Nu mi-e frică de capacitatea românilor de a-și alege conducătorul, mi-e frică de absenteismul tinerilor și a celor care, dezamăgiți de întreaga clasă politică, nu-i mai interesează. Mi-e teamă că mașinăria de partid de model sovietic va putea influența decisiv alegerea președintelui. Și asta, datorită celor care cred că este mai bine să nu meargă la vot.

Eu merg la vot deși am fost furat. Mă duc la vot… iar votul meu va fi clar. Voi vota împotriva golăniei, a sfidării, prostiei, corupției, manipulării cu circ și pâine… voi vota cu nădejdea că cel pe care-l voi alege, va fi un președinte mai bun decât alternativa ce mi se oferă.

Respectă dreptul ce-l ai și vino și tu la vot!

P.S. Vă recomand articolul „De ce trebuie să voteze creștinii?”

 

Florin Lupean

© Flacara Inchinarii Media

Share this:

2 Comments

  1. Ramona Ciobanu4 years ago

    si o sa fii furat in continuare :))

  2. Florin Lupean4 years ago

    Se poate…insa prefer sa merg la vot pentru a nu-mi fura singur caciula;)

Leave a Reply