Fără mască și desculț

Fără mască și desculț

Cele mai multe din lucrurile care ne înconjoară, nu sunt ceea ce par a fi, la fel cum nici cei mai mulţi oameni ce ne înconjoară, nu sunt ceea ce par a fi. În spatele măştilor înzorzonate cu lumină falsă şi flori artificiale se ascund poate cele mai diabolice şi hidoase caractere, însă cu timpul florile se ofilesc şi lumina dispare de pe toate măştile şi vor emana un miros insuportabil şi un întuneric apăsător.

Nu ştiam şi nici nu credeam că frumuseţea câmpiei în splendoarea primăverii poate fi infectată de fiare, credeam că oile pot paşte în linişte printre păpădii, fără ca lupul să le prăpădească. Credeam că un om vorbeşte sincer, fără ocolişuri, fără a ascunde interese meschine. Credeam că dragostea unui om este pură şi sinceră fără a ascunde un egoism animalic. Nu ştiam că măştile pot ascunde aşa de bine mizeria, arognaţa, răutatea şi parşivismul. Şi, vai, câte mai credeam…

Pământul e pervertit de păcat şi duşmanul este aici printe noi: să fure, să distrugă şi să ucidă. Pe aceaşi bancă cu tine poate sta un drac, care cântă solemn şi plin de o falsă pioşenie: „Ce mare e Dumnzeu”. Se pleacă cu tine în rugăciune şi înalţă rugăciuni în văzul tuturor cu lacrimi, care înduioşează, însă un drac își cunoaşte bine ţinta: aceea de a fura,de a distruge şi de a ucide. „Şi dracii cred şi se înfioară.”

„Atunci Ioan le-a spus mulţimilor care veneau să fie botezate de el: Pui de vipere, cine v-a arătat cum să fugiţi de pedeapsa care vine?” Luca 3:7

De dragul Adevărului care este Cristos, uneori trebuie să vorbim chiar dacă lucrul acesta implică poate deteriorarea relaţiilor, pentru că aşa învăţăm de la Cristos, să fim fără măşti. Până nu învăţăm că măştile sunt păcat, mereu ne vom sugruma în lanţurile cu care ne înfăşoară duşmanul datorită măştilor, până  ne va lua şi ultima suflare şi va prelua el controlul asupra noastră. Bill Hybles spunea:”Oamenii care, asemenea mie, sunt, în mod natural, la capătul mai dur al şirului continuu. Doresc să vă arat că o anumită înmuiere a caracterului trebuie să se producă în viaţă, că ai nevoie să înveţi a fi bun şi blând dacă vrei să ai un caracter asemenea lui Cristos. Acelor creştini blânzi care au nevoie să înveţe despre dragostea aprigă, a spune adevărul chiar şi atunci  când doare, făcând valuri în relaţii pentru a nu stagna, mustrându-i pe oameni înainte să îşi ruineze viaţa. Cel aprig trebuie să se deprindă cu blândeţea, iar cel blând trebuie să înveţe a fi aprig. Ambele sunt aspecte importante ale dragoste.”

Fii ceea ce ai fost visat de Dumnezeu să fii! Fii realul tu, indiferent de preţ, MERITĂ!!!

Ramona Ciobanu

© Flacara Inchinarii Media

Share this:

Leave a Reply