Fotografia de final

Fotografia de final

Era cam pe la ora 12:00 la prânz, când dintr-o dată s-a făcut întuneric peste toată țara. Universul întreg a fost pus în mișcare. Pe un deal, trei condamnați își făceau portretul ultimei imagini pe care aveau să o fotografieze.Trupurile lor atârnau pironite pe un lemn între cer și pământ. Condamnatul  din mijloc era Fiul lui Dumnezeu. Era Acela care a auzit glasul Tatalui înainte de genesa spunând:”Hai să facem om după chipul și asemănarea Noastră! Era însăși Creatorul condamnat la moarte de propria creație. Așa se încheia procesul în care omenirea l-a acuzat și condamnat pe Dumnezeu.

Ultima imagine din viața Sa de om a fost pusa în ramă și a străbătut istoria ca un exemplu viu, dovedind prin aceasta că doar iubirea este aceea care leagă relații până dincolo de moarte.

Isus și-a aruncat privirea peste mulțimea adunată. A ocolit ceata celor ce-L batjocoreau, lăsându-l astfel pe Ioan, ucenicul iubirii, să ne transmită în urma revelației, că orice ochii Îl va vedea când va reveni pe nori în slavă, chiar și cei ce L-au străpuns. Isus s-a oprit în dreptul celor ce L-au iubit până la capăt și le-a dat ultimele sfaturi.

În fotografia de final ”făcută” de Isus o găsim pe Maria, o mamă înțeleaptă care nu a uitat avertismentul dat de Simion, că sufletul ei va fi strapuns de o sabie. Ioan, ucenicul iubirii care a experimentat cel mai frumos loc din univers, pieptul lui Isus. Și Maria Magdalena…cea care a demonstrat practic cuvintele Mântuitorului, ”cui i se iartă mult, iubește mult!”

Aceasta este imaginea crucii!

Am meditat mult la această imagine. Am încercat să mă pun în locul Domnului și să caut cu privirea oameni care să mă încurajeze. Mă întrebam, unde sunt toți aceia cărora Isus le-a făcut bine? Unde sunt restul ucenicilor care au vazut atatea minuni?…ceilalti 70?

Unde este binevăzătorul Bartimeu? Unde este inviatul Lazăr? Unde sunt cei ce-au fost vindecați de lepră? Eliberatul din Gadar? Cei 5000 de oameni care au mâncat bine în urma minunii făcute de Isus? Toți cei ce au fost botezați în râul Iordan? Fiul înviat al văduvei din Nain? Robul sutașului? Fiica lui Iair? Femeia care a fost vindecată de acea scurgere de sânge? Marta și Maria? Zacheu și toti ceilalți?

Mi-ar fi plăcut ca toți aceștia să fi fost alături de Domnul lor. Ei au ratat fotografia de final. Noi înca avem o șansă!

Alin Jivan

® Flacăra Închinării Media

 

Share this:

1 Comment

  1. Deea6 years ago

    De ce nu mai postati articole noi?:(

Leave a Reply