Generația “Amnon”

Amnon s-a” îndrăgostit” de sora sa, Tamar, a ajuns atât de “îndrăgostit “ de ea, încât a ajuns să fie bolnav la pat. Și, cu ajutorul prietenului său șiret, Ionadab, a reușit să o aibă pe Tamar. Deși era liber să o ia de nevastă (2 Samuel 12:12), el nu a ascultat și s-a culcat cu ea și a necinstit-o. După aceea, a urât-o și mai tare decât a iubit-o (2Samuel 12:14,15). Oare era într-adevăr Amon îndrăgostit??? Nu, această dragoste a fost doar o pasiune animalică, care  tulbură  conștiința; este o așa zisă “distracție” care costă prea scump.

Din păcate, trăim în acestă generație și parcă dragostea a ajuns atât de ieftină : fiecare se servește din inima ta, încât ajungi o marfă ieftină, cumpărat de la tarabe, un măr mușcat, în care ceilați aruncă cu piciorul atunci când îl văd… și, totuși, nu aceasta este DRAGOSTEA! Pentru că dragostea ONOREAZĂ, ea nu umilește , nu calcă suflete în picioare pentru a-și satisface egoismul! Dragostea adevărată dorește să te ocrotească de suferință și de rușine… cine încearcă să te atragă după sine și să te necinstească, pentru că mai pe urmă să ajungă sa te urasăa, nu are dragoste, ci doar o pasiune animalică, demonică. Un filosof spunea: “ DACĂ PRIETENIA TE ÎNALȚĂ- ESTE DRAGOSTE; DACĂ EA TE ÎNJOSEȘTE, ESTE O PASIUNE PERICULOASĂ”

Clar, boala secolului nostru este necurația. Tinerii își pierd  pudoarea și demnitatea (îmbrăcămintea, literatura cu care se hrănesc sau plajele, care sunt pline cu expuneri la care doar soțul|soția  pot avea acces ). Păcat că mulți uită cât de scurtă e viața și ce consecințe eterne are ea !

E generația care caută să își satisfacă egoismul și firea cu prețul fericirii altuia…. Offf ! nu lăsa ca inima ta să se îndrăgostească de cineva care nu este vrednic de tine, care vrea doar să te folosească și după aceea să te arunce la gunoi!!! Săruturile tale sunt prea prețioase pentru a le da primului venit, pentru că, dacă le vrea , e egoist, animalic, și nu te va respecta niciodată!!!! Luis Palau spunea: “dragostea adevărată este respectoasă, ea știe să se stăpânească, ea se supune unor limite temporare și le respectă cu plăcere. Una dintre caractersticile dragostei este aceea că ea vrea să facă toate lucrurile așa cum se cuvine. Ea nu vrea să ipotecheze viitorul cu prețul unei plăceri superficiale, de moment și trecătoare”.

Am ales și am hotărât să lupt și să aduc schimbare în gererația lui Amnon, pentru a veni generația lui Isaac ; să fie trasformat Amnon în Isaac. Vreau o REVOLUȚIE A PURITĂȚII!!!!!  Știu că cei care vor cu adevărat să învingă, nu vor fi învinși niciodată!!!!

Nu îmi pasă că așa zișii mei confrați vor râde de „old fashion”-ismul meu… tot ce vreau e Isus și o revoluție a PURITĂȚII!!!!

Ramona Ciobanu

® www.flacarainchinarii.ro

Share this:

5 Comments

 1. Hope6 years ago

  Foarte fain articoulul tau!!! You are not alone!!! 😉
  Sustin „revolutia” ta! 😀
  Domnul sa te binecuvinteze!

 2. Flory Pătru6 years ago

  Oooo ce articol minunat!!! DUMNEZEU SA TE BINECUVINTEZE SCUMPA MEA SURIOARA!!!

  Ramo scumpa mea…sa stii ca acei care vor rade de ceea ce tu exprimi si crezi…nu iti sunt si nu ti-au fost niciodata frati!!! Si asa este…traim intr-o lumea pasionata de sex si placeri carnale…iar sufletele multo tineri sunt robite de satan in acest intuneric crunt!!

  Dragostea adevarata nu gusta din tine si apoi pleaca…dragostea adevarata urmareste pasiunea pentru Hristos si cauta sa-ti atinga inima, nu trupul. Dragostea adevarata spune intotdeauna: CUM VREI TU DRAGUL MEU sau DRAGA MEA!!! Am inteles de la logodnicul meu ca imi poarta o dragoste adevarata atunci cand mi-a soptit: AS VREA SA-TI DAU OCHII MEI SI SA TE VEZI CUM TE VAD, CA SA INTELEGI CAT DE MULT TE IUBESC!!!

  Dragostea adevarata o simti…ea e pura si e rupta din Dumnezeu…pentru ca NUMAI DUMNEZEU ESTE DRAGOSTEA ADEVARATA CARE STRALUCESTE IN NOI!!!

  Inca odata..mii de binecuvantari scumpa mea Ramo!! Fii lumina si fii tare pentru El, pentru cer!! AMIN!!!

 3. Generatia “Amnon” : Viata Noua6 years ago

  […] Flacăra Închinării » Generatia “Amnon” […]

Leave a Reply