Hoții, vardiștii și Pocaitu’ lu’ pește…

Hoții, vardiștii și Pocaitu’ lu’ pește…

“Un peşte cu dinţi are acelaşi gust ca peştele fără dinţi.” ( Proverb Afgan)

Zilele trecute am descifrat un mare mister care timp de câteva luni mi-a provocat dureri de cap în urma încercărilor de a-l descifra. Mă tot gândeam…de ce mașinile care au semnul peștelui lipit pe ele, rulează cu o așa mare viteză? Oare șoferii se simt cercetați și sunt “plini de Duhul Sfânt” în așa fel încât încalcă toate regulile de circulație?

Poate copiii au pus mâna pe mașina tatălui și profită la maxim…?

Mă mai întrebam, de ce alți șoferi cu acest semn lipit pe mașină, încep să se zbată ca peștele pe uscat și să gesticuleze în timp ce alți participanți la trafic le creează probleme. Sau de ce alți conducători de autoturisme Dacia de culoare galbenă, pe care vezi scris “ISUS TE IUBEȘTE!” rulează cu o așa viteză, că uneori chiar ai impresia că vor să te trimita cât mai curând în brațele lui Isus.

Mi-am dat seama că aceștia nu au auzit cântecul “Unde pleci, prietene grăbit”…

Nu știu, gândeam eu, că poate cei cu semnul peștelui sunt urmăriți de cineva. Cei cu “Isus te iubește” aleargă după ei să-I încurajeze, iar cei care gesticulează la volan sunt pe moarte și au nevoie de apă.

După atâtea încercări de a înțelege ce se petrece în trafic, am vrut să-mi lipesc un semn mare de întrebare pe mașină, însă în urma deciziei de a-mi vinde mașina, am rămas doar pieton și uite așa am avut timp să cercetez cât mai bine acest fenomen. Pe lângă faptul că am mai multă activitate mergând pe jos și că uneori stau ca pe ace în tramvaiul 41(mai bine stau eu pe ace decât să fiu înțepat de alții), am învățat să stau cât mai aproape de oameni. Uneori atât de aproape încât am impresia că devin claustrofob când în mijloacele de transport ne înghesuim ca cei din India în trenuri. În fine…mă întorc la subiectul meu și vreau să vă spun că azi, mă rog pentru frații mei șoferi care au semnul peștelui pe mașină, fiindcă am descoperit misterul. În timp ce stăteam într-o stație de tramvai, am văzut în trafic o mașină care avea lipit pe ușa de la portbagaj un abțibild cu un rechin. Acesta este misterul…

Rechinii sunt hoții…Frații vitezo-Evangheliști cu “Isus te iubește”  sunt vardiștii, iar peștii iubesc viteza și calcă pedala în Numele Domnului.

Dumnezeu să aibă milă!

Alin Jivan

® Flacara Inchinarii Media

Share this:

4 Comments

 1. Moises4 years ago

  Foarte tare articolul asta. Felicitari Alin Jivan. G.B.U.

 2. claudiu cristian4 years ago

  de multe ori si eu am calcat acceleratia in Numele Domnului..ma regasesc in articol. multumesc mult.

  vreau ca de acum incolo sa conduc conform semnul de pe masina mea.

 3. Owi Jidveian4 years ago

  Sincer, nu știu la ce gen literar să încadrez articolul ăsta. Străbate din el o puternică nemulțumire (justificată într-o oarecare măsură) cu gust de rușine (nu îmi pot da seama dacă e pentru propriile fapte sau rușine de rușinea altora) și… miros de… dispreț? Oricum, după părerea mea, un articol acru. Poate ideile bune din el se puteau expune mai simplu și cu o concluzie la îndemâna oricui. Din câte mi-am dat seama eu de-a lungul timpului, unii dintre cei ce au pești pe mașini habar nu au că pentru evanghelici înseamnă ceva. Sunt unii ce și-i lipesc pentru că sunt născuți într-o anumită perioadă a anului (împărțită între februarie și martie), alții au cumpărat mașina gata înfrumusețată și nu se obosesc să dea jos abțibildurile (eu, de exemplu am moștenit niște dungi galbene de toată frumusețea pe o mașină roșie) pentru că vopseaua se decolorează în timp de la soare și ce a fost acoperit cu abțibilduri nu a fost expus razelor, iar alții or fi având alte motive… Și dacă tot vorbim de mașini, imagini, etc. ar fi bine ca cine publică imagini ale proprietății altora să aibe un acord scris prin care li se permite asta, mai ales când mașinuța lor pe care o întrețin atât de bine e asociată unui articol acru. Nu vreau să acuz pe nimeni că nu ar fi făcut-o, e doar un sfat. Peace!

 4. Marius4 years ago

  Luati Numele Domnului prea in gluma.fratii mei haide-ti sa ne pocaim cu totii si sa punem mana pe biblie,nu sa citim prostiile lu unu si altu.

Leave a Reply