Interviu Cântecul Națiunii

Interviu Cântecul Națiunii

Anca:  Bună Gabi și Luminița Ciuciumiș.

Ați avut numeroase experiențe cu Dumnezeu ca și slujitori, mulți v-au auzit mărturiile, dar în acest interviu, aș vrea să vorbim de ceea ce v-a marcat cel mai mult viața –  visul lui Dumnezeu pentru voi. Cum s-a născut viziunea cântecul Națiunii. Este vorba de o altă trupă decât Callatis Praise?

Gabi: Cred că a fost dintotdeauna vorba de „ cântecul națiunii”, numai că noi nu am știut. Din start Dumnezeu a plantat în noi acest vis, această viziune, dar ne-a fost revelată treptat, nu dintr-o dată.

Luminița: Cred că visul lui Dumnezeu trebuie să depășească visul omului. Să fie mai mare decât își poate imagina el, mai complex, să includă imposibilul. Dacă un vis este realizabil d.p.d.v. omenesc, atunci e doar un vis visat de om. Dar cred că un vis născut în inima lui Dumnezeu, ne conduce într-un alt domeniu, pe un alt teritoriu- cel spiritual.

Când am avut prima oară revelația visului Lui pentru mine, a fost wow!!! Incredibil! Inima mea bătea cu așa putere, poate fiindcă nu mă așteptam ca El să îmi acorde mie, unui om atât de simplu, puterea să visez măreț, dincolo de potențialul meu, de ce sunt eu, să privesc la ce poate El pentru noi. Normal că visul Lui era special conceput, gândit pentru mine, pe măsura mea aș spune. Și cred că visele Lui specifice pentru fiecare dintre noi, chiar dacă ne surprind, chiar dacă sunt pline de măreția Lui, sunt croite pe măsura noastră, ca să scoată tot ce e mai bun din noi, mult mai mult decât putem noi să credem sau să visăm.  El mi-a vorbit despre trezirea prin închinare, despre un cântec nou, un cântec al națiunii noastre. Un cântec care să ridice națiunea noastră la nivelul celorlalte națiuni, un sunet al trezirii. Ne-a dat un scop pentru care să trăim și de ce nu, să și murim. Cineva spunea că dacă nu ai pentru ce să mori, nu ai nici pentru ce să trăiești. Așa s-a născut Callatis Praise- nu o trupă neapărat, ci o expresie a viziunii care ne fusese încredințată.

Gabi:  Da, este vorba de o altă trupă, dar aceeași viziune. Venind la Alba Iulia, am știut că nu mai putem continua la fel, fiindcă Callatis Praise se lega doar de un loc al originilor noastre, dar cu o incărcătură puternică, fiind locul în care am primit  viziunea.

Anca:  Are legătură viziunea cu mutarea voastră la Alba Iulia?

Gabi:  Când am ajuns în Alba Iulia știam clar că Dumnezeu ne-a vorbit și ne-a trimis aici, dar eram confuzi în legătură cu modul în care El ne va folosi.  Am avut multe cuvinte profetice prin care Domnul ne vorbea că ne-a adus într-un loc strategic, în care viziunea va depăși biserica locală și va atinge o întreagă națiune. Am decis că nu mai putem continua în aceeași formă( Callatis Praise) și că trebuie să demarăm un proiect nou, care să reflecte actualitatea în care Dumnezeu ne-a adus. Aici, Dumnezeu a lărgit viziunea Lui pentru noi. Am înteles că gândurile Lui sunt mai mari, nu doar pentru o biserică sau oraș, sunt pentru o națiune.

Lumi: Cred că Dumnezeu, la Alba Iulia, ne-a făcut un „update” vizavi de timpul și generația în care trăim. Ne-a pus în curgere, o curgere resimțită și în alte părți ale României, ne-a făcut să înțelegem că există un apogeu al ungerii în închinare spre care trebuie să ne îndreptăm- trezirea spirituală!

Anca: Cine face parte din Cântecul Națiunii, din această viziune lărgită?unnamed (1)

Lumi: Din Cântecul Națiunii fac parte toți cei care au făcut o pasiune din a se închina lui Dumnezeu, o închinare reală, în duh și adevăr, oameni cu un destin și cu un foc în inimă , cu un cântec nou pe buze care să vorbească despre revelațiile Lui în aceste vremuri.  Am înțeles că visele lui Dumnezeu sunt pentru oameni și se fac prin oameni. Toți facem parte din marele plan a lui Dumnezeu și El are de gând să lucreze în vremurile aceastea din urmă prin întreg trupul Său.

Anca:  Totul s-a concretizat cu realizarea unui album- ce ne puteți spune despre acesta? Sunt doar compozițiile tale, sau și ale altor închinători?

Luminița: Inițial, am vrut să mai lansăm un ultim album semnat Callatis, fiindcă aveam destule cântece, dar Domnul ne-a călăuzit să vedem potențialul din alții, să promovăm cântecele unei noi generații. Albumul conține piese noi compuse de tineri studenți de la Școala de închinare „ Viața în Isus”, unde noi predăm și unde îi  încurajăm să îndrăznească să cânte cântecul din inima lor, să compună cântece noi, cântecele națiunii. Aceste cântece au adus o prospețime și o ungere specifică cu ce se întâmplă în contextul nostru actual, în închinarea corporativă. Copiii mei sunt implicați în acest proiect de asemenea, am descoperit talentul și capacitatea lor de a se închina autentic și specific generației lor. Am descoperit resurse nebănuite, frumuseți neexplorate, un teren bun în care se poate investi.

Anca: Ce înseamnă pentru voi ca întreaga familie să fie implicată în această viziune?

Gabi: Întotdeauna m-a impresionat când am citit despre David care a pregătit totul pentru fiul său Solomon care urma să zidească o Casă lui Dumnezeu. E important ca părinții și copiii să fie în aceeași viziune, ca fiii,  să descopere „un drum de urmat” pe care părinții l-au început. Până la urma ei sunt cei mai aproape de noi, cei care simt și se identifica cu viziunea noastră, cei care ne-au văzut luptele, eșecurile și biruințele, fiind cuprinși la rândul lor de această viziune. Personal cred, că este o viziune care se întinde pe mai multe generații și ei sunt primii ce o vor duce mai departe. Ei sunt moștenirea noastră.

Anca: Luminița, de ce ai ales ca acest album să poarte numele: „ De mână Tu mă ții”? Are o mărturie mai specială? Ce ne poți spune?

Luminița:  Închinarea are prețul ei de plătit. La fel și visele Lui pentru noi. În acest proces, de multe ori mi-am pierdut speranța, am privit de prea multe ori la valuri în loc să caut fața Lui, să mă uit în ochii Lui, unde aș fi putut să văd că flacăra promisiunilor Lui pentru mine, este vie… A fost un timp în care nu-mi mai regăseam cântecul, fiindcă nu mă mai identificam cu chemarea pe care mi-o făcuse, o pierdusem printre circumstanțe. Până când am înțeles că ceea ce El a pus în mine este mai puternic decât „uriașii” cu care mă confrunt, că un vis din inima Lui lucrează  prin el însuși pentru a fi dus la îndeplinire, că sunt chemată să cred mai mult decât ceea ce văd, că sunt chemată să merg pe ape…. Noi nu ne stapânim visele, ele ne sunt date să le gestionăm. Ele aparțin Unuia mai mare decât noi, dar orice s-ar întâmpla pe parcurs, finalul este în măsura gândurilor Lui bune. Trebuie să avem încredințarea, că orice ar veni, El ne ține de mână.  Am pus numele albumului așa, fiindcă cred că a venit timpul să nu mai înaintăm prin vedere, ci prin credință! Să alegem să ne încredem în gândurile Lui bune care ne dau un viitor și o nădejde ( Ier.29:11) și să pășim pe ape…de mână cu El.

unnamed (2)Anca: Ați dorit în mod special să lansați acest album chiar de 1 Decembrie, ziua națiunii noastre?

Gabi:  Nu am anticipat asta, dar Domnul e mai deștept ca noi… Inițial am vrut să avem lansarea în vară, dar am avut mai multe obstacole și totul a fost deraiat și amânat. Dar cred că Dumnezeu are timpul Lui pentru fiecare lucru și când vine vremea, vine vremea! Am realizat că nu era un timp mai potrivit decât acesta să avem lansarea, chiar de 1 Decembrie la Alba Iulia- Capitala Unirii, Cântecul Națiunii – o viziune pentru o națiune!

Anca: În încheiere, vă rugăm să lăsați câteva gânduri cititorilor site-ului nostru.

Luminița: Intrați în râu, curgeți împreună în închinare, cântați cântecele națiunii, fiți cântecul națiunii, urmăriți trezirea!

Gabi:  Cumpărați albumul! 😉

Anca: Vă mulțumim și așteptăm cu nerăbdare să ne închinăm împreună cu Cântecul Națiunii în cadrul Conferinței Flacăra închinării- Natural în Supranatural.

                                                                                                 Interviu realizat de Anca Dumitrașcu

10488029_964600063556611_1359168188763843357_n

Share this:

Leave a Reply