Interviu Frații Tonea

Interviu Frații Tonea

Salutare băieți! Vă mulțumesc că ați acceptat să ne acordați acest interviu.

Pentru început aș vrea să vă provoc să ne spuneți câteva lucruri despre voi… Cu alte cuvinte, cine sunt frații Tonea?

După cum reiese din nume, suntem o trupa de familie. Toți membrii trupei am absolvit şcoli de muzică și Conservator. Chiar dacă școlile noastre sunt axate pe muzica clasică, în cadrul trupei cântăm la următoarele instrumente: Tobias (chitară electrică), Samuel (voce, synthesizer), Filip (voce, tobe)  și Tomas (chitară bas).

Mulți tineri vă cunosc de la concertele trupei Decean când, într-o perioadă, ați cântat în deschiderea concertelor pe care ei le susțineau. Cât de mult v-a ajutat acest lucru și ce a însemnat pentru voi această colaborare?

Colaborarea, faptul că am deschis pentru trupa Decean în câteva concerte de-a lor, a însemnat ușa prin care ne-am lansat spre public. Nu doar lansarea noastră pe plan muzical a fost de folos mergând împreună cu ei, dar cele mai importante au fost experiențele de viață, de la organizare până la rezolvarea problemelor care au intervenit pe parcurs, văzând maturitatea lor spirituală.

Numele trupei vine de la numele vostru de famile. Ați fost influențați în alegerea numelui trupei voastre de modul în care trupa Decean l-au ales pe-al lor?

Poate am fost influențați de Decean în alegerea numelui, dar am vrut să fim noi înșine și să fim reprezententați de ceea ce suntem, ajutați de faptul că suntem frați.

Care este scopul vostru ca și trupa? Ce urmăriți să atingeți prin ceea ce faceți?

Scopul nostru este să îi aducem laudă și închinare lui Dumnezeu prin tot ce facem, cu un suflu nou (mai ales prin muzică) pentru că tot ce avem este de la El. Avem o chemare de a fi slujitori împreună cu Cristos la lărgirea Împărăției Lui Dumnezeu. Prin ceea ce facem vrem să atingem inimile oamenilor, ca să ajungă la mântuire.

Cum credeți că puteți influența în bine generația tânără din România?

În primul rând prin viața noastră, iar mai apoi prin mesajul pe care muzica noastră o transmite, fiind actuali și relevanți în generația în care El ne-a pus.

Ce înseamnă Isus pentru voi și de ce ați ales să-L urmați?

Isus este calea, adevărul și viața noastră. Nu noi L-am ales pe El ci El pe noi, așa că noi ne urmăm cu credincioșie chemarea.

Cu siguranță, în umblarea cu Dumnezeu, ați avut parte de minunile Lui în viața voastră. Ne puteți spune o experiență care v-a marcat?

Toată viața noastră a fost un șir de minuni prin care Dumnezeu ne-a purtat de grijă. Am putea descrie mai multe experiențe, cum Dumnezeu a fost pentru noi un Dumnezeu al minunilor, dar un lucru putem spune cu certitudine, este faptul că El nu ne-a dezamăgit niciodată și dragostea și credincioșia Lui a rămas la fel pentru noi.10500561_731650986881396_5228675949590313557_n

Să vorbim acum despre muzică. Când scoateți primul album?

În anul 2012 am lansat primul nostru album intitulat ”Lumina mea” care conține șase piese, și sperăm că anul care urmează, să scoatem al doilea album.

Vidioclipul piesei „Ganduri de pace” a stârnit un val de reacții… și nu toate reacțiile au fost pozitive. Cum v-a afectat acest lucru și de ce credeți că au fost astfel de reacții?

Reacțiile la piesele noastre au fost diferite. Uni ne-au lăudat iar alții ne-au criticat, neînțelegându-ne. Așa cum zice Pavel, am cercetat toate lucrurile scrise despre noi și am păstrat doar ce era bun. Noi ne cunoaștem chemarea și suntem determinați să mergem înainte chiar dacă nu vom avea aprobarea mulțimii, atâta timp cât Duhul Sfânt ne călăuzește vom continua să facem muzică de calitate, fără să privim înapoi.

Ați lansat de curând videoclipul piesei „Timpul meu”, piesa scoasă împreună cu Beck Corlan. Îmi place piesa și trebuie să recunosc, și videoclipul. A cui a fost ideea de a colabora cu Beck Corlan pentru această piesă și cine a avut inițiativa să faceti un astfel de videoclip?

Pe Beck am cunoscut-o la Drum Fest anul trecut când am auzit-o pentru prima dată, și să recunoaștem, cântă foarte bine. Filip a venit cu propunerea și noi toți ne-am pus imediat de acord că ea ar fi vocea cea mai potrivită pentru piesa „Timpul meu”. Ideea videoclipului a venit de la sine, de la noi toți, de a implica cât mai mulți tineri, deoarece piesa însăși vorbește despre generația tânără. Iar pentru videoclip am colaborat cu Independent Films, adică cu Petrică Muntean și Darius Cornean.

Ce planuri de viitor aveți?

Dorim, cu voia Domnului, să scoatem în anul care urmează un nou album cu compoziții noi care vor include colaborări surpriză cu alți artiști. Vom continua să ne pregătim atât pe plan muzical cât și spiritual pentru a fi gata la solicitările care vor veni, pentru concerte tabere, festivale, seri de tineret, de ce nu, un turneu.

La finalul acestui interviu vă rog să transmiteți un mesaj cititorilor site-ului nostru.

La final vrem să le mulțumim tuturor cititorilor site-ului care ascultă și încurajează trupele creștine și chiar dacă uneori avem păreri diferite în ce privește muzica creștină, vă încurajăm să iubiți și să vă rugați pentru muzicienii din România, și implicit și pentru noi.

Vă transmitem un gând sincer din partea trupei din Ieremia 29:11 ,,Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde…”

 

Share this:

Leave a Reply