Interviu Sunny

aDSC_0280Florin: Bună Sunny. Îți mulțumesc că ai acceptat să ne acorzi acest interviu.

Sunny: Bună tuturor celor care ascultă și sunt interesați de fenomenul muzical.

Florin: Te invit să începem cu începutul;). Te rog să ne spui câteva lucruri despre copilăria ta și familia în care te-ai născut.

Sunny: M-am născut în județul Iași în anul 1977 și mai am încă 3 frați. La vârsta de 6 ani ne-am mutat în Craiova unde am făcut școala generală și liceul. Cu părinții, pot spune, că nu m-am înțeles prea bine.

Florin: Stiu că de mic copil ți-ai dorit să cânți. Cine ți-a insuflat această dorință?

Sunny: Dorința de a cânta a existat în mine de când eram mic. Îmi aduc aminte că eram încântat de cei pe care îi vedeam la televizor cântând, televizor care pe atunci era alb-negru. La vârsta aceea tot ce era despre muzică mă atrăgea.

Florin: Să vorbim puțin despre anii tinereți. Stiu că nu ai fost un băiat prea cuminte, ci din contră, te-ai “inrolat” intr-o gască care te-a împins să faci lucruri de care nu ești mândru. Cum a fost adolescența și tinerețea ta?

Sunny: Da, este adevărat că nu am fost un băiat prea cuminte. Am început să umblu cu gașca greșită și să fac parte dintr-un anturaj care puțin câte puțin m-a distrus. La început lucrurile păreau și erau normale în gască și cu gașca, dar cu timpul s-au agravat, iar noi cei din gască am devenit mai violenți, mai agresivi în cuvinte și atentam la bunurile altora. Într-un final, obosit de stilul de viață cu nopți nedormite și trăind o agonie a singurătății în inima mea, fiind dezorientat total, am încercat să mă sinucid.

Florin: Ce te-a determinat să te schimbi?suny1

Sunny: Eram un om nefericit și singur, fără o direcție și un scop, cu toate că făceam parte dintr-o gașcă și aproape tot timpul mi-l petreceam cu oamenii din jurul meu.

Florin: Când te-ai intors la Dumnezeu și cum s-a întâmplat acest lucru?

Sunny: M-am întors la Dumnezeu la vârsta de 16 ani, atunci când am auzit că există o noua șansă în Isus. Îmi doream o viață nouă însă nu credeam că se poate așa ceva. După câteva zile de confuzie totală m-am predat Domnului și am pus jos armele  cu care luptasem până atunci.

Florin: Stiu că dupa ce te-ai pocăit ai continuat sa mergi pe stradă, dar de data aceasta pentru a duce vestea bună celor pierduți. Cum au reacționat prietenii și cei care te stiau când au văzut schimbarea ta?

Sunny: După ce m-am întors la Isus am început să cânt la chitară în centrul orașului Craiova. Lumea avea tot felul de reactii ciudate. Cei care mă cunoșteau erau puși în dificultate și nu știau ce să creadă. Țin minte că unii spuneau ca nu o să mă țină, alții afirmau că am înebunit.

Florin: Când ai început să cânți muzică creștină și ce te-a motivat să faci acest lucru?

Sunny: Am început să cânt în anul în care m-am întors la Dumnezeu. A  fost chemarea care mi-a făcut-o Dumnezeu și pasiunea pe care mi-a dat-o El. Vreau să afirm că scopul vieții mele este să-L fac cunoscut pe Isus oriunde mă aflu. Muzica este doar strategia, doar “amvonul” de unde vorbesc.

Florin: Care a fost prima ta formație crestina în care ai cântat?

Sunny: Prima formație în care am cântat a fost trupa Phileos între ani 1995-1997. Am cântat în această trupă până am plecat în armată.

Florin: În anul 2001 ai înființat formația Vitamina C. Cum ai primit viziunea și de ce Vitamina C?

Sunny: Vitamina C a fost și este o continuare, o parte a visului început în anul 1993, dar sub o alta forma și cu alți băieți minunați pentru care sunt mulțumitor lui Dumezeu. Numele formației Vitamina C trebuie tradus simplu: vitamina este Cuvântul și C vine de la Cristos. Misiunea noastră este să vitaminizăm generația în care trăim cu Cristos.

sunny2Florin: Stiu că momentan lucrezi cu asociația Tenn Challenge România, asociație ce se ocupa în special cu dependenții de droguri. Ce înseamna să lucrezi cu astfel de oameni?

Sunny: M-am alăturat ca voluntar încă de acum 5 ani de când a început această lucrare. De un an lucrez part time la această asociație și este una din cele mai mari binecuvântări să fiu parte la miracolul care are loc în viața unui om diagnosticat, făra șansă din partea celor din jur și  societate, dar cu o șansă noua dată de Dumnezeu. Îmi place ceea ce fac si este o șansă de ucenicizare grozavă.

Florin: Te-aș ruga să revenim la muzică. Știu că de curând ți-ai lansat un album solo. Care e povestea acestui album?

Sunny: Da, este adevărat, de curând am lansat un album nou intitulat “Leagă-ți inima de cer”.  Cum am mai afirmat, piesele sunt scrise într-o perioadă de 7-8 ani. Pe parcursul acestor ani luptam pe frontul trupei Vitamina C și din când în când mai apărea câte o piesă diferită de ceea ce ne propuneam noi ca și trupă sa facem. Am strâns piesele acestea într-o “colecție” și am așteptat timpul potrivit să le înregistrez și să le lansez…și iată că timpul a venit.

Cred că este primordial ca orice creștin să-L pună în centru vieții pe Isus și să caute mai întâi Împărăția Lui. Aceasta este provocarea mea pentru cei din jurul meu, dar și pentru mine personal.

Florin: Unul din lucrurile pe care o persoană le observă atunci când vine la un concert de al tău este darul profetic pe care tu îl ai. Practic, tu slujești oamenilor cu acest dar. Ce înseamna pentru tine acest dar?

Sunny: Așa este. Dumnezeu m-a chemat la lucrarea aceasta profetică cu toate că la început am fugit cât am putut de acest dar pentru că este prost înțeles și prost folosit în România zilelor noastre. După cum am afirmat, am fugit de acest dar dat de Dumnezeu, însă El nu s-a lăsat convins și m-a chemat din nou la această lucrare. Eu eram interesat doar de muzică și nu înțelegeam cum profeția se întrepătrunde cu muzica în Biblie. După ce am citit Biblia și alte cărți despre cum poți folosi darurile profetice într-un mod biblic, am cerut ajutorul lui Dumezeu și EL mi l-a dat. Am înțeles că darul profeției este spre folosul altora și din acest motiv am acceptat să-L slujesc pe Dumnezeu și oamenii care El mi trimite. Dacă ar fi fost alegerea mea aș fi ales darul viselor. Biblia spune că Duhul dă după cum Îi place spre folosul altora, deci nu e alegera mea.

Florin: Cum privesc și primesc creștinii profețiile?

66250c0sunny.bmpSunny: Unii oameni sunt suspicioși pentru că nu știu să deosebească o profeție adevărată de o profeție falsă. Alții sunt reticienți când văd o persoană cu o chitară în mână că le vorbește profetic. Cei mai mulți nu sunt obișnuiți să întâlnească cântăreți care umblă în darurile profetice pe care le-au primit. După 4 ani de slujire cu acest dar și sute de confirmări din partea oamenilor din toată țara, lumea a început să mă ia în seamă, iar eu îi slujesc cu dragoste, pentru că dacă aceste daruri nu sunt folosite în dragoste ne-am îndepărtat de Duhul lui Cristos. El lucrează în dragoste. Aceste daruri sunt pentru zidire, nu pentru dărâmare.

Florin: La finalul acestui interviu te rog să transmiți un mesaj celor ce citesc acest interviu.

Sunny: Haideti sa traim si noi cum a trait Isus!

Florin Lupean

®Flacara Inchinarii Media

Share this:

8 Comments

 1. Daniela B.7 years ago

  Imi place mult afirmatia: „Sunny: Haideti sa traim si noi cum a trait Isus!”
  Amin pentru Sunny si pentru toti!

 2. estera7 years ago

  o marturie foarte faina, mi-a dat de gandit acest interviu, am inteles ce poate face dumnezeu cu un om asa de jos, referitor la profetii, am participat pe 1 decembrie la alba si dumnezeu mi-a vorbit si mie prin sunny si am fost foarte incurajata in felul in care mi-a vb. mi-a placuti si mie ultima idee:haideti sa traim si noi cum a trait isus. esti o persoana binecuvantata . domnul sa te calauzeasca in continoare . fii binecuvantat

 3. Ramona7 years ago

  sunny e tare…te iubim multttttttttttttttttt….

 4. Apetrei Mihai Daniel7 years ago

  Sunny este un om extraordinar … sunt prea multe de spus .. si nu stiu daca le pot exprima in cuvinte. Este un om prin care Dumnezeu a lucrat si inca lucreaza in viata mea intr-un mod minunat. Il consider un exemplu .. O lumina in intuneric .. Domnul sa te binecuvanteze, Sunny, sa-ti dea si mai mult din Caracterul Lui .. si mai mult din plinatatea Lui .. Esti un om minunat. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru un om ca tine si pentru muzica si inspiratia divina care este peste viata ta.

 5. StiriCrestine.ro » Interviu Sunny – Vitamina C7 years ago

  […] Interviu realizat de Florin Lupean http://www.flacarainchinarii.ro […]

 6. Ramona7 years ago

  imi place foarte mult interviul mai ales incheierea ”
  iar eu îi slujesc cu dragoste, pentru că dacă aceste daruri nu sunt folosite în dragoste ne-am îndepărtat de Duhul lui Cristos” foarte adevarat … pentru ca am intalnit atatia care dupa un timp au inceput sa se concentreze pe daruri si au uitat de dragoste!! …
  Il stiu pe Sunny putin, din biserica in care slujea, am avut posibilitatea sa vad cum este ca si om si m-am bucurat foarte mult sa vad oameni ca el, ma bucur foarte mult sa vad cum desi dupa atatia ani de slujire si atata experienta, este deschis la a invata mai mult si a cunoaste mai mult! cred ca in totdeauna aceasta va fi atitudinea care ne va da mai mult din Isus!
  Respect Sunny! 😉

 7. www.familiaazi.ro7 years ago

  Sunny, e super cum ai explicat chestia cu lucrarea profetica si manifestarea ei prin cantare. Domnul sa te binecuvinteze!

 8. Marcela7 years ago

  Vara asta, in Arad, la o intalnire a unei biserici, am primit niste cuvinte profetice prin Sunny, ceea ce mi-a spus el,se implineste acum in viata mea.

Leave a Reply