Into Temptation (“ În ispită”)

Into Temptation (“ În ispită”)

În luna octombrie a anului 2013, Vaticanul a schimbat un vers din rugăciunea “Tatăl Nostru”! În loc de “şi nu ne duce pe noi în ispită”, credincioșii se vor ruga astfel: “şi nu ne lăsa să cădem în ispită”.

“Toată lumea ştia că era fals să insinuezi că Hristos ne supune tentaţiei. În fapt, rugăciunea Tatăl Nostru arată libertatea de a alege între bine şi rău. Şi cere lui Hristos să nu ne lase să cădem pradă ispitei”, a precizat specialistul francez la Vatican Christophe Dickès

Trebuie să recunosc că demult nu m-am mai rugat spunând  “şi nu ne duce pe noi în ispită”, pentru că mi s-a părut ilogic. Apostolul Iacov a spus : Nimeni, când este ispitit, să nu zică: „Sunt ispitit de Dumnezeu.” Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău, şi El însuşi nu ispiteşte pe nimeni.

Adevărul despre Into Temptation se afla în următorul verset, care spune în felul următor: “Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit.”

Ispita, în toate variațiile ei, a devenit irezistibilă, inflamabilă și  pentru mulți, iremediabilă. Irezistibilă pentru că diavolul nu se  îmbrăca de la Prada, ci le dezbrăca pe toate cele ce-i sunt pradă.

Inflamabilă, pentru că aprinde un foc în noi, o dorință puternică. Si pentru mulți Iremediabilă- pentru că au cedat cu lăcomie ispitei, care în cele din urmă i-a posedat și apoi i-a ucis.

Apoi pofta, când a zămislit, dă naştere păcatului; şi păcatul, odată făptuit, aduce moartea.

(Iacov 1:13-15)

Despre toate acestea, vom vorbi în fiecare joi pe www.flacarainchinarii.ro

Alin Jivan

® Flacara Inchinarii Media

Share this:

Leave a Reply