Intreviu Cristian Florea, un preot intors la Dumnezeu – NOU

Ce ne puteti spune despre dumneavoastra?

M-am nascut in Aiud, judetul Alba, intr-o familie de credinciosi ortodocsi practicanti. Eu si familia mea eram nelipsiti de la biserica ortodoxa, ne straduiam sa tinem traditiile si sa traim mai aproape de Dumnezeu.
Am crezut mult in biserica, in traditii, dar si in Dumnezeu. N-am stiut ca aceasta combinatie de trei factori e una mortala. Acum stiu ca exista doar doi factori care decurg unul din altul: biserica iese din Dumnezeu.

Cum a fost copilaria dumneavoastra?

Am avut o copilarie lipsita de griji in prima parte a ei, apoi, in adolescenta, am inceput sa gust amarul mortii fratelui meu, Marcel, in varsta de doar 18 ani. De atunci, m-am maturizat mai devreme decat se intampla normal; aveam doar 15 ani. Am inceput sa ma gandesc la moarte, dar si la viata vesnica. De atunci, mi-am pus intrebari existentiale.

Ati mers la seminar; dupa aceea,  ati devenit preot… la ce biserica ati fost preot , unde , cat timp si cum erau enoriasii carora le-ati slujit?

Inainte de a merge la Institutul Teologic Ortodox Sibiu,am avut marea posibilitate de a citi Biblia, cumparata din Biserica Ortodoxa, si am inteles multe. Cele pe care nu le-am inteles, le-am lasat pentru mai tarziu, pentru atunci cand ma voi intalni cu parintii profesori, doctori in teologie. Am avut o mare speranta ca cerul credintei mi se va limpezi, ca intrebarile mele isi vor gasi perechea, dar nu a fost asa. Astfel am parasit facultatea dezamagit si resemnat. Aproape ca nu mai doream sa intreb pe cineva ceva. Suntem oameni si dezamagim. Acum inteleg aceasta, atunci nu.

Ce va determinat sa va intoarceti la Dumnezeu si cum s-a inatamplat acest lucru?

Aveam o sete de cunoastere, imi doream o experienta divina, dar aceasta nu-mi venea prin slujbe. Citeam diferite experiente si mi le doream si eu; mai ales experientele marilor oameni ai istoriei sfinte. (de exemplu, Avraam, David, Solomon).
Dupa 5 ani de preotie, luand mai in serios studierea Sf.Scripturi, am descoperit ca Dumnezeu este acelasi ieri, azi si in veci. L-am descoperit pe Dumnezeu, care ne iubeste cu o iubire vesnica si face aceasta prin Domnul Isus Hristos (Ioan 3:16). Atunci mi s-a deschis sufletul in fata iubirii divine si am inceput sa primesc in inima mea toate cuvintele vietii vesnice. Am inteles ca Isus este mijlocitorul Legamantului Nou, ca El s-a adus ca jertfa o singura data pentru totdeauna, ca este Marele Preot;  si altele din Noul Testament.

Care e diferenta  dintre timpul in care ati fost preot si momentul in care l-ati intalnit pe Dumnezeu cu adevarat?

Diferenta e mare. Sunt un altfel de om, am o alta gandire, predic evanghelia si cunosc ce inseamna intelepciunea care vine de la Dumnezeu. Acum am experimentat multe binecuvantari in viata mea si stiu ca El este atotputernic, ca face tot ceea ce vrea.

Care a fost reactia familiei si a celor din jur la schimbarea  care a avut loc in viata dvs.?

Familia mea s-a suparat rau de tot, nu m-a primit acasa cu sotia si copiii, dar acum sunt si ei pe calea Domnului.

Stiu ca strangeti biografii ale preotilor care s-au intros la Dumnezeu. In prezent, cati preoti si calugari l-au inatlnit pe Dumnezeu cu adevarat, ce ii determina pe acesti oameni sa vrea mai mult decat au pe plan spiritual?

Da, sunt multi preoti ; de-a lungul unui secol sunt mai mult de 100 a caror biografie o cunosc. Nu numai din Romania, dar si din afara Romaniei. In jur de 50 de la noi.
Sunt foarte atasat familiei, am o sotie frumoasa care mi-a daruit 5 copii. Viata mea se desfasoara intre adunare si familie. Acum predic si pe strada Cuvantul lui Dumnezeu.
Doresc sa va rugati pentru preoti ca si ei sa se intoarca cu fata spre Dumnezeu. Si, prin ei, si poporul nostru roman sa-l descopere pe Dumnezeu

Ramona Ciobanu

® www.flacarainchinarii.ro

Share this:

3 Comments

  1. Intreviu Cristian Florea, un preot intors la Dumnezeu | Pasi.RO7 years ago

    […] Da, sunt multi preoti ; de-a lungul unui secol sunt mai mult de 100 a caror biografie o cunosc. Nu numai din Romania, dar si din afara Romaniei. In jur de 50 de la noi. Sunt foarte atasat familiei, am o sotie frumoasa care mi-a daruit 5 copii. Viata mea se desfasoara intre adunare si familie. Acum predic si pe strada Cuvantul lui Dumnezeu. Doresc sa va rugati pentru preoti ca si ei sa se intoarca cu fata spre Dumnezeu. Si, prin ei, si poporul nostru roman sa-l descopere pe Dumnezeu Citeşte mai mult: http://www.flacarainchinarii.ro/interviuri/intreviu-cristian-florea-un-preot-intors-la-dumnezeu-nou#… […]

  2. vasile ion7 years ago

    Domnilor, nu dati crezare oricarui duh. Domnul Florea umbla din biserica in biserica sa zica ca nu l/a cunoscut pe Dumnezeu in Biserica Ortodoxa. Este cea mai mare minciuna. Bisericile traditionale au adus Biblia prin traditie, au dezvoltat dogmele conform 1Timotei 3 15. Mai fratilor sectele sunt pierzarea sufletelor omenesti. L/am cunoscut pe Florea si pot sa cred ca acum cunoaste poate mai bine mirosul banilor, dar nicicum pe Dumnezeu.

  3. dumitru7 years ago

    in legatura cu preotul Iosif Trifa, el a indemnat oamenii sa isi scimbe viata nu religia „am ajutat 7 preoti sa vina la credinta” ati spus, in schimb parintele Iosif cati oameni a ajutat in aceasta privinta?, cititi cartile dansului si veti afla. Uitativa bine in viata acestui titan al shimarii si veti vedea ca fost Duhul Sfant care a produs schimbarea prin el.Domnul sa ne lumineze.

Leave a Reply