Lea si Rahela

“Laban avea doua fete.Cea mai mare se numea Lea iar cea mică Rahela. Lea avea ochii slabi dar Rahela era frumoasă la statura și mândră la față.” ( Genesa 29:16,17)

Frumuseţea interioară ne ajută să arătăm celorlalţi calităţile noastre, fără a deranja pe nimeni. ( Betty Marcovici )

Trăim într-o perioadă a “frumosului” și a lucrurilor care “strălucesc”. Noi, oamenii, punem foarte mare accent pe exterior, iar prin aceasta demonstrăm că suntem săraci în interior. Azi, din cauza complexului de inferioritate, Lea de altadată este de nerecunoscut. Blondă, zveltă, operații estetice, botox, lentile de contact, tatuaje, accesorii și totuși în sufletul ei este tot Lea.

Dimineața când se trezește, se uită în oglindă și vede că nu a scăpat de acest complex. Apoi intră pe Facebook, se uită la pozele Rahelei și iar își amărește inima. Rahela și-a pus cele mai photoshop poze. Fără riduri, coșuri, cicatrici, ochii albaștrii și cu un zâmbet alb și strălucitor. Lea se îmbracă atrăgător și pleacă tristă de acasă cu gândul la Iacov. Pe stradă, oamenii întorc capul după ea, Lea rămâne concentrată la Iacov și preferă să meargă la shopping în Mall unde se întâlnește cu prietenele ei, surorile, cele care dau tonul modei în Biserică.

Lea nu se simte în largul ei. Ar dori să fie liberă. Este sătula de modă, make-up, fashion. Sufletul îi plânge. Picioarele o dor de la tocuri. Genunchii se lovesc unul de celălalt din cauza fustei care o strange. Accesoriile sunt foarte grele. Abia mai vede din cauza lentilelor de contact. Atâta chin își spune ea, și Iacov se dedică ca un nebun Rahelei.

Domnul o priveste trist și vede chinul sufletului ei. Vede că se plimba naucă prin Mall doar cu scopul de a-l câștiga pe Iacov. Lea se simte cercetată, plânge și apoi se bucură zicând: “ Domnul a văzut mâhnirea mea!”

După un timp, Dumnezeu o cercetează din nou pe Lea și reușeste să o facă să înțeleagă că frumusețea interioara este mult mai benefică decât frumusețea exterioară. Domnul îi deschide ochii spirituali și Lea se duce la rugăciune. Acolo le întâlnește pe Dina, pe Rahav și pe Maria Magdalena, surorile din bisericile noastre. Cele trei o îmbrățișează și încep să-și povestească una alteia istoria vieții lor. Lea începe să se simta mai bine. Întâlnirea aceasta se termină cu rugăciune. Lea plânge cu amar… Domnul o îmbrățișează. Lacrimile își fac cu greu loc printre stâncile rimelului și ale fondului de ten. Îi cad lentilele de contact. Lea începe să vadă cum vede Dumnezeu. Lanțurile și accesorile cad la pământ. Lea se simte tot mai liberă. În minte îi vin versetele din Isaia unde profetul vorbește despre Mântuitorul lumii: ”El a crescut ca o odraslă slabă, ca un lăstar care a crescut dintr-un pământ uscat. Nu avea nici frumusețe, nici strălucire ca să ne atragă privirile și înfățișarea Lui nu avea nimic care să ne placă.

Lea promite că va schimba Mall-ul, cu Casa de rugăciune. Se simte bine în prezența Domnului. Domnul se comportă cu ea regește. Îi vorbește într-un susur blând despre nunta finală. Lea se simte curată și liberă. Dina, Ravah și Magdalena o îmbrățișează și plâng toate trei de fericire.

Lea este liberă si declară: ”Ce fericită sunt! Femeile mă vor numi fericită!”

Veți cunoaște Adevărul și Adevărul vă va face LIBERI!

Alin Jivan

® Flacara Inchinarii Media

Share this:

1 Comment

  1. Barbieru6 years ago

    SI CAND MAI AUZI LA UNII :”BIBLIA E INVECHITA, CU CE NE-AR PUTEA AJUTA ASTAZI INTAMPLARI CE S-AU CONSUMAT MII DE ANI IN URMA?”…BRAVO ALIN! ACEST ARTICOL DEMONSTREAZA, IN CEEA CE PRIVESTE CITIREA SI STUDIUL SCRIPTURII, CA, ORICE TEXT DIN BIBLIE, ESTE SI POATE FI UN IZVOR NESECAT DE IDEI SI INVATAMINTE. DUMNEZEU SA TE INSPIRE SI PE VIITORl:)

Leave a Reply