Nu limita un Dumnezeu nelimitat!

Nu limita un Dumnezeu nelimitat!

De multe ori credința mi-a fost încercată, uneori chiar m-am simțit la capătul puterilor, când am cedat emoțional, am plâns, m-am consumat…dar nu se întâmpla nimic, nu se schimba nimic. Ce mișcă inima Domnului? Cum pot să am străpungere în motivele pe care le-am adus înaintea Lui? Trebuie să plâng mai mult? Să mă rog mai mult?

Trebuie să cred!

Dar cum să cred? Tot îmi vine în minte povestea Anei, din Biblie, acea femeie stearpă, care-și dorea așa de mult copii, care era mereu batjocorită de cealaltă soție, pentru neputința ei… cum a crezut Ana? De ce credința ei a avut trecere și a mea nu are? Și eu cred, ce nu fac bine?

Aceleași probleme, aceleași provocări, parcă și mai înverșunate ca până acum și mă simt mai neputincioasă ca niciodată… Nu am soluții. Mintea mea s-a oprit în loc, am întors problema pe toate părțile- și nimic! Pare că sunt la cheremul hazardului. Nu pot controla nimic (poate că nici nu trebuie).

Am două opțiuni: să renunț, sau să mă încred în Domnul care are soluții pentru orice pare imposibil. Teoretic, de fiecare dată am ales a doua variantă, m-am autosugestionat, mi-am încurajat inima să creadă ce ochii nu pot vedea, dar…  cred că de fiecare dată m-am oprit într-un punct limită, ceva ce mă depășea mereu. Și inevitabil simțeam eșecul… Toți avem limite. Care este limita mea?

Un gând trece dincolo de mine prin mintea mea: „când te încrezi în El, nu ai limite”, limita ta devine nelimitarea lui Dumnezeu. Am o imagine la profilul de Facebook, în care este scris: „ Let’s not limit our limitless God!”- Nu limita un Dumnezeu nelimitat!”

Ești pe drum și ai impresia că ai ajuns la capătul puterilor, ai impresia că lupta ta este mai mare decât puterea ta de a te lupta în această bătălie, mai mare decât energia pe care o ai, totul te depășește… Ce faci? Renunți?

Dumnezeu i-a făcut lui Iosua o promisiune în mijlocul unei lupte în care era imposibil să câștige, fiindcă era depășit în toate sensurile. Și totuși, Domnul îi promite: „ Nu te teme de ei, căci îi dau în mânile tale, și nici unul din ei nu va putea sta împotriva ta.”- Iosua 10:8. Iosua a crezut ceea ce i-a fost promis, chiar dacă încă nu obținuse victoria. El a crezut în victorie înainte de a o avea… Credința este o încredere neclintită în lucrurile care nu se văd…

Ai impresia că ai rămas fără timp, că timpul tău a trecut, că orice ai face e degeaba… Tu lupți cât poți- Domnul va termina ce a început pentru tine!– El va lungi timpul pentru tine… „N-a mai fost nici o zi ca aceea, nici înainte, nici după aceea, când Domnul să fi ascultat glasul unui om; căci Domnul lupta pentru Israel.”- Iosua 10:14

Poate că este o „nebunie”, dar dincolo de așa zisul „eșec”, simt „mirosul” alinierii lumilor, când voia Lui va fi „precum în cer, așa și pe pământ”. Simt asta mai presus de ce văd, de emoții și Duhul zice duhului meu: „ Încă puțin!” Îmi vine să-L laud pe Domnul chiar dacă nu am un motiv, doar să-L laud pentru ceea ce ESTE! Și ceea ce trebuie „să fie”, va fi!!

Atunci când lauzi pe Domnul , dezavantajul trece de la tine pe inamic! Nu mai știi ce să faci?- Laudă-L! Dacă rămâi pe loc, diavolul are avantaj asupra ta- asta și intenționează- să te oprească, să renunți singur, este felul în care încearcă să te facă să depui armele, fară luptă… Ca un laș, ca unul care renunță înainte de vreme, ca apoi să-ți râdă în nas…

Secretul este în a continua… să crezi că deja deții lucrul pentru care lupți: și de aici îți iei puterea de a merge mai departe chiar dacă totul pare imposibil. El va lungi timpul pentru tine, fiindcă El este Începutul și Sfârșitul… și El a gândit în dreptul tău un final glorios, El a scris în Ceruri – „Victorie”- pentru tine. Numele tău este Biruitorul!

Nu te opri din drum doar pentru că te-ai lovit de limitele tale, Cel ce luptă pentru tine, este un Dumnezeu nelimitat! Tu deja ești un biruitor, ai lucrul pentru care lupți, chiar dacă te afli în mijlocul luptei. Ești învingător, nu pentru cât poți tu, ci pentru cât poate El! Nu limita un Dumnezeu NELIMITAT!

Luminita Ciuciumis

Share this:

Leave a Reply