Nu mi-e frica de bau-bau

Nu mi-e frica de bau-bau

Mai am o problemă… de fapt nu este o problemă, ştiţi şi voi ce este… e un „michiduţă”. Dacă i-aş zice pe nume mi-aţi spune că sunt un mistic, carismatic sau fanatic. E vorba de un duh, nu unul de viaţă ci mai degrabă de moarte. Sună creepy iar unii dintre voi probabil o să citiţi până la final doar să vedeţi dacă am luat-o pe căi greşite… nu am luat-o, dar umblu pe căi ciudate; dacă mă acuzaţi de aşa ceva, aveţi dreptate, dar nu îmi pare rău.

Şti ce este ciudat? Zi de zi, nimic nu pare să se schimbe. Dar în curând, totul este diferit. Bill Watterson

Mulţi merg pe autostradă normalităţii dar drumul către casă este unul îngust, necesită atenţie totală şi un angajament puternic. Problema cea mai mare a noastră nu este că nu ne dorim să mergem pe drumul potrivit ci că nu oferim atenţia necesară şi nu ne angajăm puternic în hotărârile pe care le luăm. V-am avertizat că o să spun lucrurilor pe nume chiar dacă voi avea de suferit la imagine. Pentru mine contează imaginea, şi sunt convins că nu doar pentru mine. Chiar vorbeam cu unul dintre prietenii mei despre acest aspect care frământă din zori până-n seară întreaga lume – chiar şi cea creştină, şi-am ajuns la concluzia că această alergare a devenit una esenţială în lumea în care trăim.

Vocea pe care o crezi va determina viitorul pe care il experimentezi. Steven Furtick*

Această preocupare este dată de frica de oameni şi este cea mai mare problemă a credincioşilor, cea mai înşelătoare. Este cea mai comună şi de cele mai multe ori când Biblia vorbeşte despre frică se referă la aceast gen. Ea preia controlul asupra vieţii şi îl pune pe om în locul cuvenit lui Dumnezeu. Măcar de ţi-ar pune eu-l, ai avea şi tu o satisfacţie (chiar dacă una înşelătoare) dar nu ai nici această ieftină satisfacţie ci mai degrabă un gunoi deoarece cel care îţi „conduce viaţa” este cel căruia îi cerşeşti aprobarea, mila, acceptarea. Aceşti oameni devin într-un fel subtil, dar sigur, stăpânii tăi. Oamenii devin unitatea de masură a acceptarii, fericirii şi importanţei vieţii tale. Uneori este şi mai tragic decât atâta – cei care te conduc nici măcar nu te cunosc sau nu te bagă în seamă. Este exact ca şi problema suporterilor, se ceartă pentru nişte echipe care nici măcar nu ştiu că ei există şi nici nu le prea pasă mult de ei.

Frica de oameni este o capcană periculoasă, dar încredere în Domnul înseamnă siguranță. Solomon*

E foarte, foarte dificil să fii ceea ce ai fost creat să fii, sau ceea ce ai putea să fii datorită talentelor tale, atunci când eşti călăuzit de frica de oameni. Eşti cel mai puţin din ceea ce eşti tu atunci când ţi-e frică de oameni şi umbli călăuzit de acest duh. Drumul pe care umbli nu este al tău şi pe lângă asta e şi anevoios deoarece când eşti legat de frica de oamenii; nu poţi nici măcar să umbli cum trebuie şi nici pe unde trebuie. Ce speri să găseşti în această căutare fără sfârşit? Linişte. Crezi că dacă achiziţionezi destule bunuri lumeşti, suficientă recunoaştere, destulă eminenţă, vei fi liber şi nu trebuie să te mai îngrijorezi de nimic, dar în schimb vei deveni un tot mai mare sclav al modului în care ceilalţi te judecă. *

Cea mai bună şi singură soluţie a noastră rămâne persoana Duhului Sfânt şi eliberarea pe care ne-o oferă El. Toţi avem nevoie de un îndrumător dar oare cât de multă libertate şi împlinire ne aduce acesta?  Nu cred că poţi găsi o soluţie mai bună decât aceasta… să fii călăuzit de părerea celorlalţi este obositor şi te costă nici mai mult nici mai puţin decât destinul tău. De ce ai renunţa la împlinire şi visul tău pentru părerea unor oameni care peste câtva timp nici măcar nu vor mai şti cine eşti exact sau chiar dacă vor şti vor fi prea ocupaţi cu visul lor…

                                                                                                                                                Ruben Precup

© Flacara Inchinarii Media

 

Share this:

1 Comment

  1. anna4 years ago

    Multumesc …acest mesaj e o ‘coincidenta’ divina..cuvinte de care aveam nevoie in acest moment.Gbu

Leave a Reply