Mama…o binecuvântare!

Mama…o binecuvântare!

În fiecare dimineata ne suna ceasul pentru a ne anunta ca începe o noua zi si este timpul sa ne trezim.. Sunase deja ceasul si la mine sa ma trezesc, era înca devreme. M-am ridicat din pat, am facut lucrurile ce deja devenisera rutina de dimineata si m-am grabit sa ma asez la masa pentru a gusta câte ceva, iar apoi m-am îndreptat grabit spre scoala fara sa îi multumesc mamei mele pentru mâncarea pregatita, considerând acest lucru ca fiind ceva normal. De fapt consideram hrana, aerul, sanatatea, familia si toate lucrurile ce le aveam ca ceva normal, ceva ce îmi apartinea si nu constientizam faptul ca ele sunt o binecuvântare.

A trecut timpul si circumstantele vietii mele s-au schimbat. Mama s-a îmbolnavit, iar apoi a plecat la Domnul… iar eu… eu mi-am dat seama abia atunci cât de fragila si trecatoare este viata. Mi-am dat seama ca toate lucrurile sunt o binecuvântare de la El si ca nimic nu mi se cuvine.

Daca acum câtiva ani mi se parea un lucru normal ca mama mea sa îmi pregateasca masa, acum pot spune ca îmi este dor ea, mi-e dor sa ma trezeasca dimineata si sa ma cheme pentru a lua micul dejun. Mi-as dori sa mai traiesc acele momente, dar acest lucru, acum, este imposibil.

Multi dintre noi consideram ca un lucru normal sa avem hrana pe masa, sanatate si o familie, si uitam de oamenii din Africa, oameni care mor de foame, uitam de copiii care îsi pierd parintii si de parintii care îsi pierd copiii, uitam de privilegiul de a fi român si de a trai într-o tara unde avem libertate religioasa, uitam, încet dar sigur, de toate aceste binecuvântari si le numim scurt si sec « niste lucruri normale ».

Daca nu esti la capatâiul mamei tale, daca ai o bucata de pâine, daca nu esti handicapat si daca traiesti sau nu traiesti în România, nu este meritul tau, ci este binecuvântarea Tatalui ceresc. Da, ai citit bine: sunt binecuvântari aceste lucruri si este bine sa nu le mai vezi ca ceva normal. Aceste lucruri noi toti nu le meritam.

Gândeste-te! Cu ce suntem noi mai buni decât oamenii din lumea a treia? Cu ce esti tu sau eu mai bun decât cel ce sufera de cancer, sau decât cel ce nu are ce sa manânce sau unde sa îsi plece capul ? Cu ce oare ?

Ar trebui sa vedem ca toate lucrurile pe care le avem sunt binecuvântarile lui Dumnezeu pentru noi si nu este ceva normal si firesc sa le avem sau sa le meritam.
E trist ca trebuie sa ajungem sa « dam cu capul » pentru a vedea ca, daca suntem sau avem ceva, nu este meritul nostru, ci meritul lui Dumnezeu si este si mai trist ca pretuim lucrurile doar atunci când nu le mai avem?

Florin Lupean

® Flacara Inchinarii Media

Foto – www.mymurgi.com

Share this:

15 Comments

 1. luminita4 years ago

  ..am citit de multe ori articolul tau:)…l-am „privit” din mai multe unghiuri si am fost miscata emotional de fiecare data. Ce sa fac mai omule, am si eu copii si asteptari de la ei. Cand citesti un astfel de articol, ca mama, esti topita…Cu certitudine, Domnul m-a creat femeie!;))…ma intreb cum reactioneaza un barbat la un articol ca asta:D….da, da, (mi-a picat fisa) un barbat a scris articolul Luminitaaaa…;)) Pai, ce sa mai zic?…esti special frate draga, Domnul sa iti implineasca visele si sa te duca in Mostenirea promisa!

 2. Sergiu464 years ago

  Si eu m-am intrebat de multe ori de ce a ales Dumnezeu sa ma binecuvanteze cu atatea lucruri minunate.

 3. Flavio4 years ago

  …”If you listening to this record, if it’s day or night, if your mom still living, treat your mama right!Don’t be like me and let that moment slip away, and be careful! ‘cause you can’t take back what you say!”…[Kirk Franklin-Let it go]…foarte frumos scris Flo’!…

 4. Ruth4 years ago

  Exemple elocvente, invataturi pe care trebuie sa le stii, daca vrei sa fii un adevarat OM! Multumim, Florin!

 5. titirca simona4 years ago

  multumesc ptr aceste randuri domnul sa te binecuvinteze

 6. Florin Lupean4 years ago

  Cu placere titirca

 7. luminita4 years ago

  …si toate trec…IUBIREA ramane…

 8. Olga G.4 years ago

  🙂 Foarte frumos si adevarat.

 9. Ramona4 years ago

  imi place ce zici fratele meu

 10. lussisita4 years ago

  Qricat am citi si oricat am invata….daca Dragoste nu e,nimic nu e ptr orice lucru cat de mic ar fi el..!

 11. Cristi Galea4 years ago

  Mare lucru ai scris, cu adevarat mare. Normalitatea nu e intotdeauna ceea ce consideram noi a fi normnal…

 12. Florin Lupean4 years ago

  Va multumesc de aprecieri.

 13. Marr'y4 years ago

  DA! Asa-i! Si abea cu aprozimativ 2 ani in urma am realizat si eu lucrurile astea!Si WAW,,, binecuvantari intr-adevar! :X

 14. risti4 years ago

  E un punct de vedere bun pana la un punct… sa nu uitam insa ca Biblia vorbeste despre: suferinta care lucreaza in noi rabdarea; sa privim ca o mare bucurie cand trece prin felurite incercari, samd.
  Unde vreau sa ajung: trebuie sa ne bucuram de viata ca intreg si sa Il iubim pe Dumnezeu in orice circumstanta, sa luam totul ca din mana Lui, atat cele bune (cum spune acest articol) dar si cele neplacute 🙂

 15. Tabby4 years ago

  F adevarat … ajuta-ne Doamne sa pretuim binecuvantarile din jurul nostru !!

Leave a Reply