Să mor io!

Să mor io!

Suntem o generaţie de şmecheri! Ştim multe şi avem multe. Cu laptopul în mână, cu celularul de fiţe şi cu o gândire occidentală, i-am depăşit de mult pe cei mai trecuţi prin viaţă ca noi. Degeaba se uită ei, mama şi tata, la tehnologia pe care o foloseşti, că nu o pricep.

Ne credem deştepţi şi, poate suntem (deşi de multe ori mă îndoiesc când văd atâta cocălărie, manelizare şi prostie). Avem de toate. Avem portocalele, bananele, jucăriile şi tehnologia pe care generaţiile născute până prin anii 80-85 nu le-au avut.

Cineva spunea că pentru noi, tinerii de azi, e mai simplu să îl urmezi pe Hristos. Nu ştiu ce să zic…

Una dintre lipsurile pe care le observ – inclusiv la mine – este puterea de a renunţa. A renunţa înseamnă a părăsi, a abandona, a ceda şi a accepta o situaţie.

Să renunţi e greu, şi nu de puţine ori, dureros. Să taci când crezi că ai dreptate, să îţi calci peste mândria ta pentru a fi împăciuitor… E greu! Însă, cei care vor să fie asemenea lui Hristos, trebuie să înveţe să practice acest ”sport” dur, dar obligatoriu pentru viaţa fiecărui credincios.

Ne rugăm pentru trezire şi bine facem, însă cred cu tărie că înainte de trezire avem nevoie de renunţare. Să renunţi la tine pentru aproapele tău şi chiar pentru duşmanul tău…

Ne rugăm să devenim mai buni, mai pocăiţi şi mai aproape de El, însă, în prezent, trebuie să renunţăm la bagajele trecutului, la obiceiurile păcătoase şi la pretenţiile noastre. Dacă vrem să devenim ceea ce vrea El, atunci trebuie să ştim că lucrurile bune, măreţe şi nobile, se obţin în urma renunţării… să renunţi la viaţa ta pentru împărăţia lui Hristos!

Jim Elliot spunea: ”mai bine deschide-mi palma pentru cuiul de pe Calvar, aşa cum a fost deschisă palma lui Cristos ca eu, desprinzându-mă de aceste lucruri – să fiu eliberat, descatuşat de tot ceea ce mă leagă acum. Cristos ne învaţă că cerul e libertate, părtăşie cu Dumnezeu, nu un lucru de care să apucăm strâns, ca să nu ne scape. Ajută-mă, deci, să-mi desprind mâna.”

…să îl rogi pe Dumnezeu să îţi deschidă palma pentru a putea lăsa totul din mână şi pentru a accepta cuiul de pe Calvar… aceasta înseamnă adevarata renunţare.

Jim Elliot nu a făcut altceva decât să rostească sub o altă formă dorinţa şi rugăciunea apostolului Pavel din Filipeni 3:8-10: Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos şi să fiu gasit în El… Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui, şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui”.

Secretul unei vieţi trăite cu Hristos este renunţarea! Cred cu tărie în generaţia mea – generaţia tânără. Cred că dacă vom căuta prezenţa Lui, vom primi puterea de a renunţa. Scopul nostru şi ţinta noastră ar trebui să fie asemănarea cu Hristos.

Ligia Seman, autoarea romanului Funiile dragostei, şi-a exprimat încrederea în generaţia tânără, scriind într-un articol următoarele: ” Părerea multora este că tinerii din ziua de azi nu sunt atât de consacraţi, dar a mea nu este aceasta! E biruinţă de martir în ochii lui Dumnezeu când ai renunţat la opinia ta de “tânărul ştie tot al secolului XXI” de dragul ascultării de părinţi, având ca motivaţie ascultarea de Dumnezeu! E biruinţă de martir când renunţi la televizor sau internet de dragul rugăciunii. E biruinţă mai presus de puterea logicii secolului vitezei când tinerii creştini se pot păstra curaţi într-o lume “super murdară”.

Se poate!… Secretul este ”să-L cunosc pe El şi puterea învieriiLui, şi să mă facasemeneacu moarteaLui”… cu alte cuvinte, să mor io– să renunţ  la mine de dragul lui Hristos!

Închei acest articol aducând în atenţia voastră  întreaga rugăciune rostită de Jim Elliot: „Tată, fă-mă slab, ca să mă despart de lucrurile trecatoare. Fă-mă să mă desprind de viaţa mea, de reputaţia mea, de avutul meu. Să pierd chiar şi dorinţa de a păstra lucrurile pentru frumuseţea lor. De atâtea ori am renunţat la un lucru numai pentru a păstra altul, pe care nu-l consideram important şi pe care credeam că îl păstrez doar aşa, pentru că e plăcut, convins că pot oricând renunţa la el! Mai bine, deschide-mi palma pentru cuiul de pe Calvar, aşa cum a fost deschisă palma lui Cristos, ca eu, desprinzându-mă de aceste lucruri – să fiu eliberat, descătuşat de tot ceea ce mă leagă acum. Cristos ne învaţă că cerul e libertate, părtăşie cu Dumnezeu, nu un lucru de care să apucăm strâns, ca să nu ne scape. Ajută-mă, deci, să-mi desprind mâna.”

Florin Lupean

® Flacăra Închinării Media

Foto 1 – Flavius Curescu

Foto 2 – Cristian Tamas

Share this:

41 Comments

 1. daviss4 years ago

  si crezi ca asa vrea Dumnezeu sa renunti la lume: purtand pantaloni rupti, rujandu-te si machiindu-te la refuz, sa ne facem emo si freze cu placa si sa fim wanna’be-isti? e important si ce se vede afara!! Pocaitii de acum sunt mai fistosi ca cei din lume! asa ca da trebuie o schimbare si in afara si inauntru…

 2. cella4 years ago

  Am decis „sa mor io” si nu e usor, uneori iti vine sa urli la luna de durere … rezultatele se vad in timp iar binecuvantarea e la fiecare pas si minunile sunt uneori vizibile cu ochiul liber.

 3. luminita4 years ago

  Asa este Cella….a renunta doare! SI TOTUSI…A renunta la ce vrei tu si a „accepta” ce vrea EL, nu inseamna a „te resemna” ci inseamna sa porti vesmantul destinului tau in orice vreme.

 4. Ramona4 years ago

  Minunile sunt oamenii care renunta la tot de dragul lui Isus!
  Minunile sunt oamenii care sunt satui de fire si emotii insa nu se mai satura de Isus!
  Acceptand RENUNTAREA si ZDROBIREA il castigi pe Isus, castigi lucrurile pe care nu ai cum sa le pierzi!
  Pregatiti-va sa fiti MINUNI pentru ca doar prin MINUNI, reforma va veni!

 5. kameluna4 years ago

  Cel ce renunta, o face pentru ca vrea sa o faca, nu pentru ca e obligat, Asta vine de la sine si prin asta se vede ca DUHUL SFÂNT lucreaza in el. Mie personal RENUNTAREA de bunavoie ma face sa ma simt ca sunt mai aproape de El si ca merg pe drumul cel bun. RENUNTAREA NU SE POATE FACE FORŢAT!! Ea vine pur si simplu…

 6. mike4 years ago

  mi se pare de actualitate mesajul, daviss totusi ai o problema personala nerezolvata. despre RENUNTARE era vorba totusi.

 7. Florin Lupean4 years ago

  :))…Daviss cred la fel ca Mike ca ai o mica problema:)…eu am scris despre renuntare nu despre renuntarea la imbracaminte.

 8. Daniela B.4 years ago

  asa este Luminita! sunt de acord cu comentariul tau 🙂 mi-ai deschis mintea si am inteles…ce insemana de fapt renuntarea= sa fi in voia lui Dumnezeu

 9. Ruben4 years ago

  Reusit articol. 🙂

 10. daviss4 years ago

  eu cred ca ati inteles despre ce este vorba in comentariul meu.

 11. mary_024 years ago

  Deuteronom 22:5 „Femeia să nu poarte îmbrăcăminte bărbătească, şi bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeieşti; căci oricine face lucrurile acestea este o urâciune înaintea Domnului, Dumnezeului tău.”

  1 Corinteni 11:14-15 „Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung,pe când pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung? Pentru că părul i-a fost dat ca învelitoare a capului”.

  ceea ce fac toate cultele pentru ca din pacate nu aveti descoperirea lui Isus Hristos. Domnul sa se indure de voi ca veti trece prin necazul cel mare! Pocaiti-va cu botezul adevarat:

  Faptele Apostolilor 2:38 „”Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.”

 12. flaviusv254 years ago

  Deuteronom 22:5 “Femeia să nu poarte îmbrăcăminte bărbătească, şi bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeieşti; căci oricine face lucrurile acestea este o urâciune înaintea Domnului, Dumnezeului tău.”

  aici e vorba de travestire .. apropo ca multi aduc argumentul asta atunci cand vad o femeie in pantaloni.. dar de cand pantalonii is exclusiv barbatesti? Cum spuneam aici e vorba de travestire.

 13. flaviusv254 years ago

  ca sa fiu mai clar deghizare in femeie (sau barbat) si se considera sau vrea sa fie considerat(a) femeie(sau barbat). (vezi travestitii din ziua de azi)

 14. mary_024 years ago

  @flaviusv25 Geneza 3:1-5 „Şarpele era mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină?”

  Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină.” Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: „Să nu mâncaţi din el, şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi.”

  Atunci şarpele a zis femeii: „Hotărât, că nu veţi muri: dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii, şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul”.

  daca eva aici ar fi ascultat cuvantul asa cum a fost poruncit nu ar fi cazut in pacat. dar satana ii hot. vine foarte usor cu cuvantul prevertit. daca noi prin inteligenta noastra descifram cuvantul lui Dumnezeu eu cred ca o sa ramanem ca si eva lipsiti de slava. Domnul sa te binecuvanteze.

 15. Flavio4 years ago

  Felicitarile mele pentru inca un articol reusit, Florine!!!

 16. flaviusv254 years ago

  @mary_02

  nu e propia mea interpretare dar oricum nu poti categoriza strict hainele in doua categorii: de femei si de barbati. In multe culturi barbatii se imbraca cu haine ce seamana cu rochii la noi sau ca ex. scotienii cu celebrele chilturi. Si nici pantalonii nu sunt specific barbatesti. Faza cu fetele nau voie sa poarte decat rochie sau fusta in biserica is fite. Nu, versetul din deuteronom nu stabileste ca baietii nau voie sa poarte fuste si nici ca fetele nu au voie sa poarte pantaloni pentru ca doar culturile popoareleor si istoria au stabilit care haine sunt de femei si care de barbati si inca atat de diferit de la un popor la altul. Acolo e vorba de travestire, sa nu incerci ca barbat sa te dai drept femeie si sa te imbraci ca una si invers. Nu e vorba ca nai voie tu ca fata sa porti blugi ca nu zice nimeni ca blugii is doar pt barbati ci nu trebuie sa te deghizezi in barbat adica sa te travestesti. Nu vreau sa te conving de ceva.. dar nu vad sens in ceea ce sustii tu ca afirma versetul din Deuteronom.

 17. flaviusv254 years ago

  o mica completare: uite un exemplu: bineinteles ca daca eu ca barbat ma imbrac cu o fusta in Ro si incep sa umblu pe strada cu fusta si pantofi i clar ca lumea o sa zica ca is nebun sau gay dar din contra daca merg in scotia si imbrac un kilt sau in Arabia si iau una din acele haine lungi albe nu o sa zica nimeni ca nu as fi normal, in cel mai rau caz atractie pt turisti. Problema e cum te imbraci in functie de cultura in care te afli. In Romania pantalonii nu au fost niciodata din cate stiu doar de femei sau de barbati si nam vazut barbati cu rochie decat travestiti. Nu a vazut in afar de teatru si cazuri izolate o femeie imbracata ca un barbat asa ca nu inteleg de unde sustii ca asa fac toate cultele. Descriemi cum arata o astfel de femeie sau barbat ca eu unul nu am vazut asa ceva intro biserica.
  Domnul sa te binecuvinteze mary 🙂

 18. mary_024 years ago

  acum eu nu am vb de cultura, istorie sau traditii ca tocmai traditiile le-a condamnat Domnul Isus la farisei dar spume-mi sincer Flavius daca tu vezi o fata imbracata in pantaloni si tunsa si nu ii vezi chipul o confunzi cu un baiat?eu nu vb aici de pantaloni mulati ca aia chiar sunt o rusine ca se vede toate formele corpului si sigur prin purtarea ei o sa atraga f.multi dupa ea in iad,caci vai de cine duce in ispita Domnul sa aibe mila.

 19. nona4 years ago

  sincer… mi se pare o imaturitate sa ne tot contrazicem pe tema „imbracaminte” si sa condamnam fete care poarta pantaloni si nu poarta batic aducand ca si argumente versete din Biblie uneori scoase din context. la fel ca si noi fac si fariseii atunci cand aduc la Isus femeia prinsa in preacurvie. au argumente, si sunt siguri pe ei: „Moise, in Lege, ne-a poruncit sa ucidem cu pietre pe astfel de femei”. Isus le da un raspuns plin de intelepciune, care pe mine m-a surprins: „Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea”
  Deci cine suntem noi sa judecam? Pacatul e tot pacat indiferent daca mint, fur, injur, ucid, am un spirit neiertator sau port pantaloni (asta in cazul in care luam motte-a-motte cuvintele din Deuteronom). Deci care dintre noi e fara pacat?

 20. nona4 years ago

  dovada de imaturitate*

 21. cella4 years ago

  Draga mary_02, se pare ca esti fata dupa ID, asa ca mai pe sleau si romaneste vreau sa iti spun ca o fata poate sa se tunsa cat de scurt sau sa se rada ca tot va fi recunoscuta dupa solduri, sani si fund care lipsesc cu desavarsire baietilor.
  Sunt una din pocaitele ce poarta pantaloni iar la biserica merg cu fusta, sunt tunsa (acum) scurt si crede-ma ca nimeni nu se intreaba daca sunt femeie sau barbat.

 22. Ramona4 years ago

  Te las pe Tine sa cioplesti / in mine chipul Tau de soare / sa-mi smulgi tacerile din piept / si n-am sa plang, chiar de ma doare // Te las cu focul Tau sa-mi arzi / si deznadejde, si rusine / Iubirea doar sa mi-o inalti/ o, Domnul meu, Te las pe Tine …

 23. MARIANA TRINCA4 years ago

  Felicitari-continua;chiar daca (pt unii….)lucrarea ta nu v-a straluci …adu-ti mereu aminte ca o lumanare poate face ceea ce nu face niciodata soarele:SALUMINEZE IN INTUNERIC!Mi-ai adus aminte prin acest articol de niste versuri de-ale mele mai vechi…
  …”E TOT CE-TI CER”
  O,Doamne ajuta-ma sa nu mint cand spun
  Ca inima-n mainile tale mi-o pun
  Ca pasul prin lume doar Tu mi-l conduci
  Iar eu las in urma doar lacrimi si cruci

  Sa nu mint cand spun cat de mult te iubesc
  Si-n loc ca sa iert eu mai mult osandesc
  Sa nu cant din buze ca DOMNUL E BUN
  Iar inima mea sa nu simta ce spun…

  Ajuta-ma D-ne sa nu te transform
  Din printul iubirii in orb cersetor
  Si-n loc sa-ndraznesc ca un fiu de-mparat
  Aleg doar roscoave si haine de-argat

  Sa nu mint o,D-ne atunci cand rostesc
  C-o viata intreaga dorind sa-ti slujesc
  Lasat-am in mine deplin voia ta
  Rabdand talpa urii de lumea o vrea

  Si chiar si bolnav si sleit de puteri
  Sa las in viata adanci mangaieri
  Sa nu pot avea doar un simplu sarut
  La fel ca si-acel ce candva te-a vandut

  Ajuta-ma D-ne sa nu uit mereu
  Ca-n mana ta sfanta nimic nu-i prea greu
  Si chiar daca lumea-i pornita pre rau…
  Eu nu pot alege sa ocup locul TAU.
  AMIN
  Domnul sa te binecuvinteze FLORIN (pe tine si colaboratorii tai),cu apreciere pt tot ce faceti Marina TRANCA

 24. Ana4 years ago

  Frumos articol, Florin! Domnul sa ne ajute sa murim in fiecare zi fata de noi, pentru a trai cu EL.
  Cat despre commenturile despre imbracaminte… parerea mea e ca un copil al Domnului stie exact cum sa umble pentru a-I fi placut Lui. Degeaba umblu eu cu fusta pana-n pamant, cu batic si fara machiaj, dar arunc cu pietre in fratii mei, pentru care a murit Hristos. Inseamna k am o problema si trebuie sa ma pocaiesc..sa renunt la EU-l meu, si sa IL las pe EL sa traiasca in viata mea, sa ma invete ce inseamna iubirea aproapelui…personal, apreciez fetele care poarta fuste si batic, e decizia lor si o respect. Dumnezeu asteapta k noi sa fim aceeasi persoana in fiecare zi a saptamanii..nu ma pot da drept alta, cand EL ma cunoaste exact cum sunt…
  Domnul sa ne binecuvinteze pe toti si sa ne faca sa intelegem dragostea LUI nemarginit de mare pentru fiecare 🙂

 25. Caluti Rodica4 years ago

  Dragilor, cum spunea si Alin, aici este vorba despre „renuntare”,nu vorbim despre port, ci despre mult mai mult de atat.
  Felicitari Alin!

 26. Alin - Claudiu4 years ago

  Ma rog si eu sa renunt tot mai mult la mine la dorintele mele , placerile mele comoditatea mea si sa traiesc mai mult pentru Isus cautandu-l dintr-o inima curata. Suuuuuuper fain articolul !!! titlul m-a cam socat dar continutul m-a schimbat !!

 27. Luiza Cristea4 years ago

  Superb articol, Florin! Nu iti spun asta ca sa te flatez, ci pt ca, intradevar, doar murind putem trai cu adevarat, adica doar murind Il lasam pe Domnul sa se nasca in noi. Si nu numai ca murim, ci trebuie sa ne si rastignim si sa nu ne mai dam voie sa inviem…deci…e greu … ,,sa mor io,, …dar ,,pot totul in Hristos,,. Multe binecuvantari!

 28. Jf4 years ago

  Destul de slab, pentru un membru al „staffului”. Un intro „tentativ de captivant” care mai are şi câteva afirmaţii grave pentru un spaţiu virtual (una e să afirmi ceva despre un public ştiut şi altfel afirmi lucrurile virtual; un argumnet pe lânga multe altele, l-am afirmat deja, PUBLICUL căruia i te adresezi: nu e la biserică, e un spaţiu public)Ai început binişor apoi parcă.. nu ai mai avut inspiraţie sau transpiraţie. Există câteva reguli care ţin de forma şi conceperea unui articol, unghiul de abordare, elemente de captare ş.a. de care se pare că nu prea le găseşti aproape în nici un articol! O meditaţie NU e un articol. Apoi titlul e „cancanos” şi se vrea atractiv dar …care e ideea articolului şi care e titlul? Şi există un uşor abuz al parafrazării aceluiaşi autor. Poate e cu supărare dar „nu te poţi îmbrăca oricum în văzul tuturor”. Dacă în biserici pe la noi nu prea calcă tot „deşteptu în domeniu” când suntem „in aer” publicul e mult mai deştept decât noi, mai critic, mai divers şi mai larg. Măcar să nu fim penibili dacă nu ştim să fim profesionişti. Cu drag

 29. Jf4 years ago

  Oricum… felicitări pentru iniţiativă

 30. Ionut Dura4 years ago

  Jf… felicitari pentru comentariul 2. Am vrea sa citim un articol scris de tine.

 31. Ruben4 years ago

  1. „…titlu are menirea de a informa, de a-ţi spune pe scurt despre ce este vorba. El trebuie să fie clar, să conţină mesajul esenţial şi totodată să fie incitativ, adică să te facă să citeşti textul”…ori de cate ori as citi articolul si titlul, sau titlul si articolul nu pot sa nu remarc faptul ca titlul respecta aceste reguli( chiar daca este „cancanos”)
  2. Iar aceasta „meditatie” asa cum iti place tie sa o numesti face parte din clasa articolelor de fond (Expunere scrisă (de proporţii mai reduse) cu caracter publicistic, pe o temă politică, economică, ştiinţifică etc. Acest fel de articol(articolul de fond) exprimă punctul de vedere al redacţiei unei publicaţii periodice în cele mai importante probleme ale actualităţii.
  3. Există multe moduri în care se poate scrie un articol. Ceea ce rămâne comun este faptul ca acesta trebuie sa răspunda la cele şase întrebări formulate de Quintilian cu 2000 de ani în urmă: quis?, quid?, ubi?, cur?, quomodo?, quando? (cine?, ce?, unde?, de ce?, cum?, când?), la care se poate adăuga, eventual, o a şaptea: cu ce consecinţe?

  Mai sunt lucruri de spus cu privire la aceasta tema cu privire la scriitura de presa dar oricum cred ca am exagerat putin. Cu siguranta ca greseli se pot gasi in ORICE articol din ORICE site sau revista.

 32. andreea satyr4 years ago

  Un om fara religie e ca un peste fara bicicleta.BANAL ARTICOL

 33. Ramona Ciobanu4 years ago

  Felicitari Florin Lupean pt articol! e atat de adevarat! esti o adevarata flacara a inchinarii!

 34. Ruben4 years ago

  Banal, banal Andreea dar…il cititi de numa, numa :))

 35. anda4 years ago

  cred ca ne-am prea obisnuit sa stam deoparte si sa nu facem nimic. In schimb judecam, criticam sau luam piatra si aruncam in cei care chiar fac ceva pentru Isus.Ne legam de tot felul de banalitati…ba ca nu e scris bine articolul, ba ne legam de imbracaminte, ne facem ca nu am inteles mesajul articolului cand de fapt stim prea bine la ce s-a referit Florin,dar stiti cum e… adevarul doare.Indraznesc sa completez o propozitie a lui Florin care mi-a placut foarte mult”E biruinţă de martir când renunţi la televizor sau internet, sau la a critica sau judeca pe altii,de dragul rugăciuni”.Hai sa fim cu toti martiri de dragul lui Isus .

 36. George B.4 years ago

  Ma intreb oare cum se uita cei care nu-L cunosc pe Domnul Isus si care si asa urasc pe cei care se vad prea ,,sfinti” si mai buni ca altii, mai trebuie sa ne si dam cu parerea ca cei din lume la tot felul de ,,comments”, inca ceva ca ei sa se poticneasca… Da, las’ sa vina cei insetati la El si atunci cand intra intre randurile noastre sa aruncam apa rece pe ei…Oare ma gandesc chiar asa s-ar tot contrazice Domnul nostru cu altii cum facem noi? Nu a spus El ca asa va cunoaste lumea ca suntem ai Lui daca vom avea dragoste? O draga Florine imi pare asa de rau ca din inima ta sincera tu ai vrut sa scrii ceva care sa te faca sa te smeresti si sa vii la cruce renuntand…la ce tre sa renunti ( si poate la ce trebuie eu sa renunt nu trebuie sa renunti tu draga cititorule) suntem egali in fata mantuirii dar f.f.f diferiti. si asa urata intorsatura au luat-o toate lucrurile lasand mandria noastra sa iasa la suprafata, folosind Numele Domnului si facand ,,razboi” in Numele Lui, justificand lipsa noastra de dragoste si ravna de a cauta pacea si a alerga dupa ea. E adevarat ce este scris de limba care,, asa foc mare aprinde” chiar daca scrii la tastatura si nu vorbesti, tot din inima iasa….
  Si apropo de imbracaminte, cum ramane cu ce este scris in contex continuare cu imbracamintea, asa usor e sa scoti un verset din context si …aici se ajunge…

  Deuteronomul 22:11 Să nu porţi o haină ţesută din felurite fire, din lână şi in unite împreună.
  Deuteronomul 22:12 Să faci ciucuri la cele patru colţuri ale hainei cu care te vei înveli.

 37. alex4 years ago

  foarte tare articolul Florin. Ar trebui toti sa fim uniti in ceea in ce suntem de acord si sa uitam de restul. Pana la urma e vorba despre IMPARATIA LUI care incepe sa creasca cand eu renunt la mine insami. Oricum foarte tare…imi place ideea.
  Dumnezeu abea incepe sa faca ceea ce are in plan cu generatia noastra. O sa facem Istorie in Romania, nu pentru ca suntem noi tari si pentru ca EL este tare in noi.

 38. oana4 years ago

  daca a renunta inseamna a face voia Lui si a te lasa condus de Isus, atunci cei care sunt condusi de Isus stiu cum sa se imbrace, sa se comporte….nu poti spune ca esti gri! e ori ALB ori NEGRU!!! NU EXISTA ”INTRE”!!! E BINE SAU RAU !!! DUMNEZEU SAU DEAVOLUL!!!

  Si va rig nu mai fiti asa de rai! cui nu-i place sa scrie el mai bine!
  daca sunteti crestini nu va mai contraziceti atat!
  bravo pentru articol!

 39. TEO4 years ago

  da….renuntare ar fi si sa nu mai stai sa judeci pe altii si sa faci dreptate in lume
  (biserica) ci sa treci la a iubi neconditionat, pt ca doar iubirea schimba! discutiile despre haine sunt atat de vechi ca si depre ceasul ca bijuterie interzisa, nu va mai pierdeti vremea.
  Si eu mai cred ca renuntarea nu e atat de grea daca nu te concentrezi la ea, lucrurile astea se desprind de tine singure cu cat cauti mai mult unirea cu Dumnezeu, pur si simplu isi pierd valoarea in mintea ta.
  Cine ma va cauta cu toata inima, Ma va gasi….cu asta tre sa incepi, si apoi renuntarea e o joaca! din experienta va spun!

 40. Drea4 years ago

  foarte tare articolu floron!!! 🙂

 41. mediaVEVO14 years ago

  Svir, tu esti in in poze? :))

Leave a Reply