Schimbarea în bine începe cu mine

În acest an, atât cât a trecut din el, am fost atins mai mult ca niciodată de acest motto al Asociației Bărbațiilor Creștini. Privind la mine, la oamenii din jurul meu, din imediata mea apropiere sau chiar mai din depărtare, am putut observa această sete care există in majoritatea oamenilor, setea după o schimbare. Schimbarea pare să fie una dintre legiile nescrise dar foarte bine imprimate în această lume materială. Oricât de fricoși sau curajosi am fi, fiecare avem nevoie de ea și nu avem plăcerea sau necazul ca să scăpăm de ea. În viața fiecărui om, dar mai ales în cea a unui creștin, ar trebui să lipsească câteva expresii care sunt atât de des folosite de către mulți dintre noi: “așa sunt eu”, “ăsta e felul meu de a fi” si altele care fac parte din această categorie de scuze.

Un creștin nu ar trebui niciodată să mai semene cu el, ci tot mai mult cu Cristos; dacă rămânem tot aceiași oameni de acum 3-4 ani, aceasta înseamnă că undeva am greșit, iar timpul pe care l-am folosit în citirea Scripturiilor și al rugăciunii l-am folosit degeaba și poartă eticheta de “TIMP PIERDUT”. Nu putem să petrecem o zi cu El, iar la sfârșit să fim tot aceiași. Bineînțeles că schimbarea, uneori, înseamnă un proces mai îndelungat, care necesită multă răbdare, dar el există atunci când iți petreci viața cu Cristos. Singura caracteristică a lui Dumnezeu care nu ar trebui implementată în toate domeniile viețiilor noastre este tocmai aceasta, statornicia. Faptul că Dumnezeu rămâne același e unul dintre cele mai bune lucruri, insă dacă noi am rămâne aceiași, aceasta ar însemna, în unele domenii ale vieților noastre, un dezastru.

Fățarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău.”  Isus Hristos

Problema cea mai mare nu stă în faptul că nu vrem schimbarea sau că nu am vedea că este nevoie de o schimbare, ci în modul în care de cele mai multe ori o privim, de modul cum ne raportăm și de modul în care credem că ea începe.

De cele mai multe ori știm să dăm indicații și chiar depunem eforturi pentru a încerca să îi schimbăm pe cei din jurul nostru, insă acest lucru este doar o pierdere de vreme. Dacă citim comentarii de pe forumuri sau cele adresate anumitor articole publicate, găsim multe indicații despre cum acestea, persoana care le-a scris sau anumite categorii de oameni ar trebui să se schimbe; dar, de cele mai multe ori, cel care face aceste comentarii nu este pregătit el însuși să facă ceva în privința schimbării.

„ ….şi cine este stăpân pe sine preţuieşte mai mult decât cine cucereşte cetăţi.”  Solomon

Bineînțeles, lupta cea mai mare se dă atunci când ne hotărâm să ne schimbăm pe noi înșine; chiar și atunci când suntem ajutați de Duhul Sfânt, lupta este puternică, deoarece multe dintre schimbările pe care le producem în noi înșine deranjează confortul firii noastre. Însă, ar trebui întotdeauna să pornim la luptă având în inimă acest gând “Schimbarea în bine începe cu mine”. Trăim într-o lume dezastruoasă, falimentară în cele mai multe domenii ale ei, și asta tocmai datorită faptului că aceste domenii sunt controlate de oameni necontrolați.

Este întradevăr greu să privești doar la tine în timp ce în jurul tău sunt atât de mulți oameni care au nevoie de o schimbare, insă fiind motivați de faptul că noi cunoaștem puterea exemplului, puterea evanghelizării prin exemplul personal, ar fi timpul să luptăm mai mult împotriva noastră decât împotriva celorlalți. Este timpul să adoptăm disciplina tăcerii. Declarațiile publice ale multor creștini și-au pierdut credibilitatea. Cuvintele de pe buzele lor sunt contrazise de modul lor de viața si, în acest mod, niciodată cuvintele lor nu vor schimba lumea.

„Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine”.

Tu ești singurul Isus pe care oamenii s-ar putea să îl vadă, sau, poate pentru mulți, ești primul; însăși generația care vine, chiar dacă face sau nu parte din biserică, are nevoie să îl vadă pe Isus trăind intens în tine. Generația care vine este cu ochii pe tine.

Nu uita, „Schimbarea în bine începe cu tine”! Succes în această bătălie atât de cruntă, însă atât de importantă, singura care poate schimba ceea ce Dumnezeu dorește să schimbe în această lume.

Ruben Precup

® Flacăra Închinării Media

Share this:

2 Comments

  1. marit cristian9 years ago

    oamenii mereu se schimba..in bine sau in rau..in functie de alegerile pe care le facem la fiecare pas…. .
    imi place articolul..ai reusit sa prinzi si exceptiile si sa la comentezi..

  2. Ionut Dura9 years ago

    cristiaaaaaan… mai traiesti?

Leave a Reply