Stând la rând…

Stând la rând…

Când îţi omori timpul, aminteşte-ţi că el nu va mai învia. A.W. Tozer

Timpul… un cuvânt folosit de repetate ori în ultima vreme, mai ales atunci când vine vorba de a-l avea sau a nu-l avea. Folosim obsesiv expresia „nu am timp”, când de fapt toţi avem acelaşi timp doar că îl umplem diferit. Ne facem timp de ceea ce ne place sau de ceea ce vrem. Eu dacă aş putea aş lungi ziua, dar mai ales noaptea; am ucis plictiseala cu tot felul de activităţi bune, dar pare că ne scapă ceva din vedere. Dacă facem aşa multe lucruri, de ce ne simţim oare aşa de goi, desculţi şi fără comori?

Unii suntem plictisiţi iar alţii obosiţi, problema e că de cele mai multe ori ambele categorii cheltuiesc eronat timpul. Avem uneori impresia greşită că dacă suntem foarte ocupaţi suntem şi foarte înţelepţi în ceea ce priveşte folosirea timpului. Ne simţim mai spirituali decât cei care sunt mai puţin ocupaţi (chiar trândavi în viziunea noastră proprie). Uităm, datorită acestei societăţi de consum, că nu contează aşa mult cantitatea cât calitatea, pierdem din vedere faptul că timpul vine, nu trece! Da! Am scris exact ceea ce am vrut: timpul vine, nu trece. În multe pasaje din Biblie găsim scris – “când a venit vremea”, “când a sosit ceasul”, “a venit oare vremea…”, „N-a venit încă vremea pentru…”. Iar timpul care a venit şi s-a epuizat deja noi nu-l mai avem! Îmi amintesc remarca unui prieten care spunea cât de caraghioşi suntem atunci când răspundem la întrebarea: „câţi ani ai?” , iar noi răspundem că avem anii care de fapt nu îi mai avem… cei prin care am trecut; într-un fel sau altul.

Când îmi măsor cadenţa vieţii mele la ritmul Cuvântului lui Dumnezeu, îmi dau seama rapid că ceva nu fac bine. Craig Groeschel

Timpul vine şi poţi să-ţi dai seama de calitatea lui atunci când ştii să citeşti şi să numeri bine. E extraordinar de necesar ca în aceste vremuri pe care le trăim să ne dăm seama cum putem să administrăm bine această comoară de 24 de carate. Trebuie să ne liniştim sau să ne agităm, asta fiecare îşi poate da singur seama. E foarte uşor, scrie totul în Manual iar Prietenul meu cel mai bun (Duhul Sfânt – care nu este un ciudat) ştie totul despre această matematică. Trebuie doar să-ţi înţelegi scopul, destinul, iar mai apoi vei fi sigur de modul cum trebuie aşezate priorităţile. Viaţa trebuie simplificată!

O viaţă simplă nu se referă la a face mai puţine lucruri. Ci la a fi cine ai fost creat de Dumnezeu să fii. Bill Hybels

Eficienţa nu stă în numărul de activităţi ci în sănătatea oamenilor care o întreprind şi chiar în sănătatea proiectului sau a activităţii. Trebuie să ne transformăm din oameni epuizaţi în oameni energizaţi. Dacă Satan nu va reuși să facă din tine un om rău, în cel mai profund sens al cuvântului, atunci te va face un om ocupat.

Trebuie să realizăm că timpul vine şi el se îndreaptă spre o finalitate, spre o altă realitate… Beth Moore spunea că timpul este ca o numărătoare inversă. Ne îndreptăm spre ceva, sau mai bine zis Cineva… V-aş mai scrie multe, dar n-am timp azi J ; o lăsăm pe data viitoare.

                                                                                                                                  Ruben Precup

Share this:

Leave a Reply