Știu!

Știu!

De câte ori „știm” că este timpul potrivit pentru împlinirea promisiunilor Lui în viața noastră și totuși „a ști” ne înfricoșează de moarte?

„Știu” este mai mult decât „simt”, fiindcă există o siguranță în această expresie. Este o afirmație care conține o informație la care ai acces nu prin înțelegerea proprie. Doar „știi” – și asta vine dintr-o altă dimensiune, una divină!

Și totuși ești speriat, te simți paralizat, fără să știi ce poți să faci cu „ ce știi”… Ești tot o transpirație, te învârți ca în cușcă, dar „ ce știi” nu e deajuns… Tot ce este în jurul tău contrazice „ce știi”. Cum să trăiești într-o lume a contradicțiilor cu „ ce știi”?

„Să știi” este acea cunoștință care străpunge realitatea în care trăim. Nu este doar o informație pe care o acumulăm, este una testată, afirmată („Căile lui Dumnezeu sunt desăvârşite, cuvântul Domnului este încercat: El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.”- PS.18:30), este Cuvântul care ia ființă, este viu! „A ști”, este acea informație care seamănă cu o Persoană („…și Cuvântul era Dumnezeu!”).

Trăim într-o lume bombardată zilnic de mizeria ei – de sărăcie, boală, neputință – „să știi” îți dă viața peste cap. Tot ce vezi este în contradictoriu cu „ce știi”. Cum să nu te îngrozești când realizezi că ceea „ce știi” este mult mai mult decât ceea ce vezi. „Să știi” te împinge spre mai mult… Și ți se pare imposibil să te prefaci că lumea ta nu există. Cum să pășești în „ ce știi”? Ai impresia că forța gravitațională boicotează împotriva ta, te simți țintuit la pământ, în ceea ce vezi, totul devine greu și orice acțiune a ta e în „slow mood”. „ Ce știi” începe să devină o țintă imposibilă… Ți-e frică… Realitatea te înfrânge, te convinge, chiar dacă „ce știi” e sub nasul tău. Pleci capul, te resemnezi…

Ce faci cu „ce știi”? Dacă tot „știi”, de ce acționezi în ce vezi mai mult?  De ce aștepți să vezi din moment ce „știi”? Ce vezi va urma ce „știi”. Acționează în „ce știi” și „ ce știi” va schimba ce vezi…

„ Știu” străpunge realitatea, dar ca să ia ființă, trebuie să ai curajul să pășești în „ ce știi”.

De câte ori ai „știut” că e timpul tău, dar l-ai lăsat să treacă? De câte ori crezi că El va aduce în viața ta timpul, până vei avea curajul să pășești în el? Dacă „ știi”, pășește! E timpul tău! Și tu „știi”!

Luminita Ciuciumis

© Flacara Inchinarii Media

Share this:

Leave a Reply