Viu este Domnul!

Viu este Domnul!

Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort. El Şi-a pus mâna dreaptă peste mine şi a zis: Nu te teme! Eu sunt Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă, Cel Viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor. ( Apocalipsa 1:18)

Personajul care cade jos ca și mort, la picioarele Domnului, este Ioan, ucenicul iubirii, cel ce a stat rezemat cu capul pe pieptul lui Isus la cină și singurul dintre ucenici care apare în tabloul răstignirii Mântuitorului. Ucenicul pe care Isus l-a iubit cel mai mult și în mâinile căruia Mântuitorul și-a lăsat mama. Petru, curios din fire la întrebat pe Isus după înviere:”Dar cu acesta ce va fi? La care Domnul răspunde:”Dacă vreau ca el să rămână până voi veni Eu, ce-ți pasă ție?”

Ioan nu a rămas în viață, însă a avut privilegiul de a primi această revelație extraordinar de frumoasă și de interesantă. Acest apostol ne învață că Dumnezeu nu este ceva de apucat și că avem toate șansele să cădem la picioarele Lui ca și morți. Cândva acest ucenic stătea la pieptul lui Isus, însă când L-a văzut pe Regele regilor cum va veni în slavă, a preferat să-i cadă la picioare. Bucuria cea mai mare este ca Mântuitorul nu l-a uitat nici o clipă pe Ioan. Și-a pus mâna dreaptă peste el, ca Ioan să-și aducă aminte de prietenia lor de pe pământ. Eu cred că Isus i-a pus mâna după gât și i-a spus :”Nu te teme! Eu sunt Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă, Cel Viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor.”

Noi oamenii avem impresia de cele mai multe ori că Dumnezeu este ceva de apucat și că putem spune în discoteci și cluburi “Hristos a înviat” în timp ce atmosfera este una infernală. Poate unii o spun cu dorința de a ieși de acolo, însă când vezi că ciocnesc paharele și spun “Adevărat a înviat!” îți dai seama că habar nu au pe ce planetă trăiesc, iar dacă Ioan, ucenicul iubirii, a căzut la picioarele lui Isus ca și mort, cu aceștia ce se va întâmpla?

Este momentul în care trebuie să ieșim cu adevărat la lumină. Să ne trezim din ignoranță și să trăim frumos în așteptarea Celui ce este gata să vină.

Cele mai multe știri care circulă pretutindeni sunt împotriva învierii Domnului, însă eu mă simt puternic și pot să declar public așa cum și Ilie a făcut-o : ”Viu este Domnul Dumnezeul lui Israel al cărui slujitor sunt!”. Știu că într-o zi, Regele meu Isus mă va îmbrățișa și pe mine chiar dacă voi cădea la picioarele Lui ca și mort. Știu că Isus nu va uita niciodată de prietenia noastră pe care o avem acum, cât timp eu sunt pe pământ.

Viu este Domnul!

Share this:

Leave a Reply